REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Desert cu quinoa şi nuci à la Carmen Brumă
Publicat pe 07.11.2015 la 09:19 Actualizat pe 07.11.2015 la 09:23
Pentru cei care sunt sclavii dietelor, weekendul este o perioadă de răsfăţ, când îşi pot răsfăţa palilele gustative cu ceva dulce. Astfel, pentru astăzi ne-am gândit să vă propunem un desert delicios şi sănătos, perfect chiar dacă eşti la dietă sau nu: desert cu quinoa şi nuci.
Pentru cei care sunt sclavii dietelor, weekendul este o perioadă de răsfăţ, când îşi pot răsfăţa palilele gustative cu ceva dulce. Astfel, pentru astăzi ne-am gândit să vă propunem un desert delicios şi sănătos, perfect chiar dacă eşti la dietă sau nu: desert cu quinoa şi nuci.
Reţeta este propusă de Carmen Brumă pe blogul personal, recunoscută pentru stilul alimentar sănătos pe care-l alimentar.
Ingrediente: 100 g de cană de quinoa, 300 - 350 ml apă, o mână de miez de nucă, jumătate de linguriţă de scorţişoară, o linguriţă esenţă de rom, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 3 linguri miere sau sirop de agave
Mod de preparare: Se fierbe quinoa la foc mic, aproximativ 20 min. Se stinge focul şi se acoperă 5-10 minute până când se absoarbe toată apa şi se umflă un pic boabele. Apoi se adaugă pe rând ingredientele. Vă recomand să puneţi mierea la final, după ce se mai răceşte compoziţia. În caz contrar mierea îşi pierde din calităţi. E săţios şi energizant!
Citește și: