Homepage » Actualitate » Stiri interne » EXCLUSIV / Decizie tranșantă în dosarul de proxenetism al lui Dani Mocanu / Cântărețul de manele nu mai are nicio șansă

EXCLUSIV / Decizie tranșantă în dosarul de proxenetism al lui Dani Mocanu / Cântărețul de manele nu mai are nicio șansă

De Narcis Voica.
Publicat pe 23.05.2022 la 23:50 Actualizat pe 23.05.2022 la 23:50

Cercetați în libertate pentru trafic de persoane și proxenetism, Dani Mocanu și ceilalți „pești” din dosarul de crimă organizată au primit o veste care i-a devastat, fix când sperau că faptele se vor prescrie.

  • Dani Mocanu și ceilalți „pești” din dosarul de proxenetism au primit o veste proastă
  • Ei au încercat până în ultima clipă să amâne decizia, sperând că faptele se vor prescrie

După ce au tergiversat cât au putut pronunțarea în dosarul în care urma să se stabilească dacă vor fi trimiși sau nu în judecată, în speranța că faptele de care erau acuzați se vor prescrie, Dani Mocanu și ceilalți proxeneți au primit lovitura de grație.

„Respinge ca nefondate contestatiile formulate de contestatorii-inculpati ANTON IONEL, ANTON FLORIN, MOCANU DANIEL, TĂTĂRĂSCU MARIAN-IONEL şi ANTON IOANA, împotriva încheierii pronunţată la data de 6 mai 2021 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dâmboviţa. Dispune ca suma de 1250 lei (250 x 5) reprezentând onorariile parţiale ale apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru contestatorul inculpat TĂTĂRĂSCU MARIAN IONEL şi intimaţii inculpaţi OŢELEA IONUŢ ALEXANDRU, MOCANU ROMARIO, ANGHEL MARIUS CONSTANTIN şi VIŞINESCU IONUŢ să fie avansată din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Prahova. Definitivă”, este decizia dată recent de Curtea de Apel Ploiești.

Practic, prin această decizie, se menține hotărârea dată anul trecut, în care instanța a decis trimiterea în judecată a proxeneților. „Respinge ca nefondate cererile şi excepţiile formulate de către inculpaţii Anton Ionel, Anton Florin, Anton Ioana, Tătărăscu Marian Ionel, Mocanu Daniel, Mocanu Romario şi Oţelea Ionuţ-Alexandru, prin avocaţi. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.40/D/P/2015 din 29.09.2020, întocmit de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa. Dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii Anton Ionel, Anton Florin, Vişinescu Ionuţ, Anton Ioana, Tătărăscu Marian Ionel, Mocanu Daniel, Mocanu Romario, Bolboaşă Stelian, Anghel Marius Constantin şi Oţelea Ionuţ-Alexandru, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr.40/D/P/2015 din 29.09.2020 pentru săvârşirea infracţiunilor reţinute în sarcina acestora prin actul de sesizare menţionat”, este hotărârea rămasă definitivă.
În încercare disperată de a amâna acest moment, proxeneții, în frunte cu Dani Mocanu, au apelat la tot felul de tertipuri. Avocații au lipsit din diverse motive, fix în ziua procesului erau în concediu de odihnă și chiar au cerut să fie chemat în proces Serviciul Român de Informații, ca să se stabilească dacă proxeneții au fost interceptați legal.

Comunicatul DIICOT, referitor la Dani Mocanu și ceilalți „pești”:
La data de 19.03.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilorANTON IONEL zis “Lupu”, ANTON FLORIN, VIȘINESCU IONUȚ, MOCANU DANIEL, TĂTĂRĂSCU MARIAN-IONEL, MOCANU ROMARIO, OŢELEA IONUŢ-ALEXANDRU, BOLBOAŞĂ STELIAN, ANGHEL MARIUS-CONSTANTIN, ANTON GHEORGHE şi ANTON IOANA pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism şi spălare de bani.
Prin actul de sesizare s-a reţinut că începând cu anul 2011 și până în septembrie 2017, inculpatul Anton Ionel a inițiat și constituit un grup infracțional organizat la care au aderat inculpaţii Anton Florin, Tătărăscu Marian-Ionel, Marinescu Georgian-Iulian, Vișinescu Ionuț, Mocanu Daniel, Mocanu Romario, Bolboaşă Stelian, Anghel Marius-Constantin precum şi alţi suspecţi cercetaţi în Marea Britanie, având ca scop organizarea unei laborioase activități infracționale, acționând în mod coordonat în vederea săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor pe teritoriile României și Marii Britanii.
S-a reţinut că tinerele racolate de către inculpatul Anton Florin practicau prostituţia în Londra, fiind cazate în imobile închiriate de către membrii grupării, situate în diverse cartiere, respectiv Hendon, Colindale, Ilford, etc. În fiecare imobil practicau prostituţia cel puţin 2-3 tinere care erau supravegheate și protejate de către oamenii de încredere ai inculpatului Anton Ionel.
Pentru fiecare prostituată, unul dintre membrii grupării, a creat conturi pe site-uri de profil cu anunţuri prin care acestea îşi ofereau serviciile sexuale contra cost. Taxele de înregistare a profilurilor erau achitate de regulă din conturi bancare ale liderului grupării, dar și ale altor membri, deschise la unități bancare din Marea Britanie.

Sumele de bani obținute din proxenetism erau, de regulă, transferate în România prin societățile de profil, folosindu-se intermediari sau persoane interpuse, dar și personal de către membrii grupării În acest scop, inculpatul Anton Ionel a cooptat în gruparea sa pe inculpatul Anghel Marius- Constantin şi pe un alt suspect care se ocupau de identificarea unor persoane dispuse să accepte primirea de sume de bani expediați din Marea Britanie, sume de bani ce ajungeau ulterior la liderul grupului. Prin activitatea infracțională desfășurată începând cu anul 2011, inculpatul Anton Ionel şi-a achizitionat mai multe bunuri imobile şi bunuri mobile în municipiului Bucureşti. Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că inculpatul Anton Ionel a fost ajutat în activitatea infracțională de spălare a banilor de către fratele său, inculpatul Anton Florin dar și de părinții săi, inculpații Anton Ioana și Anton Gheorghe, persoane care și-au atribuit în proprietate bunuri achiziționate de către liderul grupării din banii proveniți din activitățile ilicite, cunoscând proveniența acestor sume de bani, un rol foarte important în coordonarea activității de spălare a banilor având-o de fapt fratele său, inculpatul Anton Florin.
În vara anului 2016, inculpatul Anton Ionel a intrat în relaţii infracţionale cu inculpatul Mocanu Daniel și fratele acestuia,inculpatul Mocanu Nando- Ionuț, ambii fiind implicați în activităţi de proxenetism. Astfel, inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat inculpatului Anton Ionel o persoană de sex feminin, cetățean român cu domiciliul în Republica Moldova, ce anterior practicase prostituţia în Dublin, Irlanda, şi care mai apoi, la sfârşitul anului 2016, a practicat prostituția sub protecţia grupării într-una dintre locațiile închiriate din Londra.

S-a reţinut că inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat periodic prostituate de lux inculpatului Anton Ionel, pentru a întreţine raporturi sexuale, o parte din sumele de bani revenind inculpatului Mocanu Daniel. Materialul probator administrat în cauză a relevat existența grupului infracțional, precum și organizarea acestuia, membrii grupării acționând în mod concertat sub coordonarea lui Anton Ionel pentru realizarea activității infracționale și obținerea de venituri ilicite.
Totodată, în perioada 2011- 2015, la acest grup infracţional au aderat şi alţi suspecţi a căror activitate infracţională a constat în racolarea şi exploatarea unor tinere tot în Marea Britanie, sub protecţia inculpatului Anton Ionel.
În scopul determinării mai facile la practicarea prostituției și pentru asigurarea „loialității” tinerelor față de membrii grupării, aceștia au iniţiat și au menținut aparente relații de iubire după metoda cunoscută „lover-boy”, interesul urmărit de către membrii grupului fiind acela de a exploata victimele o perioadă cât mai îndelungată de timp și de a obține sume cât mai mari de bani.

Citește și: Iubita chestorului Gelu Oltean promovează consumul de droguri, sub nasul DIICOT / Aroganță maximă a afaceristei care este judecată pentru crimă organizată, alături de fostul șef „Doi ș'un sfert”

În articolul
EXCLUSIV / Decizie tranșantă în dosarul de proxenetism al lui Dani Mocanu / Cântărețul de manele nu mai are nicio șansă
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Crimă oribilă în Olt, pe stradă! O femeie a fost ucisă cu sânge rece de soţul. Bărbatul a înjunghiat-o de mai multe ori
Stiri interne • la 08:03
Crimă oribilă în Olt, pe stradă! O femeie a fost ucisă cu sânge rece de soţul. Bărbatul a înjunghiat-o de mai multe ori
  • O femeie în vârstă de 37 de ani a murit după ce a fost înjunghiată de soțul ei
  • Bărbatul ar fi lovit-o cu un cuţit din cauza geloziei
Anunț ANM de ultimă oră! Cod galben de vreme rea în România. Care sunt zonele afectate
Meteo • la 07:42
Anunț ANM de ultimă oră! Cod galben de vreme rea în România. Care sunt zonele afectate
  • Avertizare meteo ANM imediată
  • Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea
  • Care sunt zonele afectate
Calendar Ortodox 27 aprilie 2024. În Marțea Mare din Săptămâna Patimilor este sărbătorit Sfântul Apostol Iacov. Rugăciunea pe care să o rostești astăzi
Stiri interne • la 07:32
Calendar Ortodox 27 aprilie 2024. În Marțea Mare din Săptămâna Patimilor este sărbătorit Sfântul Apostol Iacov. Rugăciunea pe care să o rostești astăzi
  • Marțea Seacă din Săptămâna Patimilor este prăznuită la data de 30 aprilie 2024
  • În Marțea Mare din Săptămâna Patimilor este sărbătorit Sfântul Apostol Iacov
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Ce concurent a părăsit competiția. Făcea parte din echipa lui Alexandru Sautner: „Îmi venea să plâng” / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 23:59
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Ce concurent a părăsit competiția. Făcea parte din echipa lui Alexandru Sautner: „Îmi venea să plâng” / VIDEO
  • Concurentul care a părăsit competiția
  • Alexandru Sautner a pierdut un om
De ce boală suferea nepotul lui Tzancă Uraganu. Lucas a murit la 8 ani, după o luptă grea: „Un copil așa bun...”
Showbiz intern • ieri la 23:30
De ce boală suferea nepotul lui Tzancă Uraganu. Lucas a murit la 8 ani, după o luptă grea: „Un copil așa bun...”
  • Boala de care suferea nepotul lui Tzancă Uraganu
  • Lucas a dus o luptă grea
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Ce echipă a câștigat al patrulea battle. Emoții mari pentru jurați și concurenți: „Le cer scuze că...”  / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 22:57
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Ce echipă a câștigat al patrulea battle. Emoții mari pentru jurați și concurenți: „Le cer scuze că...” / VIDEO
  • Echipa care a câștigat al patrulea battle
  • Emoții mari
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
recomandare pe observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
recomandare pe as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
recomandare pe antena3.ro
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
Horoscop 30 aprilie 2024. Balanțele fac un pas important în relația de cuplu, Scorpionii au noroc la bani
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 30 aprilie 2024. Balanțele fac un pas important în relația de cuplu, Scorpionii au noroc la bani
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
recomandare pe antena3.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru românii care primesc pensii și salarii
recomandare pe dailybusiness.ro
Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru românii care primesc pensii și salarii
Se introduce stagiul militar obligatoriu în România? Ce spune Traian Băsescu
recomandare pe dailybusiness.ro
Se introduce stagiul militar obligatoriu în România? Ce spune Traian Băsescu
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
recomandare pe Jurnalul.ro
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț
recomandare pe a1.ro
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț
Close