Un burger tradiţional sârbesc! Pljeskavica

+4 click pentru
galerie

© http://cookingtheglobe.com

Un preparat plin de savoare originar din Serbia. Pljeskavica, un burger plin de gust ce se prepară foarte uşor. Cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.  

INGREDIENTE:

- 800 de grame de carne tocată de vită;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de nucşoară;
- O linguriţă de piper;
- O ceapă, tocată mărunt;
- 2-3 căţei de usturoi, tocaţi;
- 1/2 linguriţă de chimen;
- 1/2 linguriţă de coriandru;
- 1/2 linguriţă de scorţişoară;
- O lingură de ulei vegetal;

- Patru chifle;
- Maioneză;
- Salată verde;
- O roşie marie, feliată;
- 1/2 ceapă;
- Ajvar (zacuscă sârbească);

Mod de preparare: 

Într-o tigaie se încolzeşte uleiul vegetal şi se adaugă ceapa. Se căleşte aproximativ un minut. Într-un bol mare se adaugă carnea tocată, usturoiul, ceapa călită şi condimentele. Se frământă energic aproximativ 10 minute până toate ingredientele se combină perfect şi se obţine o compoziţie omogenă. Din compoziţia obţinută se formează chiftele de aproximativ 150 de grame. Acestea se lasă timp de două ore la la frigider. 

Se încălzeşte o plită la foc mediu şi se gătesc chiftelele timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Chiflele se taie în două pe orizontală şi se prăjesc pe plita încinsă timp de aproximativ un minut.  

Pe o jumătate de chiflă se întinde în mod uniform maioneza, peste aceasta se adaugă salata tocată mărunt şi se aşează chifteaua . Peste carene se aşează câteva  felii de roşii şi inele de ceapă. Cealaltă jumătate de chifă se unge cu ajvar şi se aşează deasupra. Se serveşte imediat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro