Un adevărat deliciu! Cotlet de miel cu legume la tigaie
Publicat pe 27.08.2017 la 09:59 Actualizat pe 27.08.2017 la 10:37
Dacă vrei să pregăteşti o cină savuroasă şi gustoasă aceast preparat este soluţia perfectăt. Cotlet de miel cu legume tigaie, o reţetă simplă şi plină de gust ce se prepară într-un timp foarte scurt.
Dacă vrei să pregăteşti o cină savuroasă şi gustoasă aceast preparat este soluţia perfectăt. Cotlet de miel cu legume tigaie, o reţetă simplă şi plină de gust ce se prepară într-un timp foarte scurt.
- Încearcă şi: Un preparat picant! Creveţi cu paste şi sparanghel
INGREDIENTE:
- Trei cotlete de miel;
- 1/3 ceaşcă de ulei de măsline;
- O ceapă mare;
- Doi morcovi;
- Doi ardei verzi;
- Două roşii;
- Două linguri de semiţe de chimen;
- Încearcă şi: Spaghete cu vin roşu şi cârnaţi afumaţi
- Doi cartofi;
- O legătură de pătrnjel;
- 10 frunze de busuioc proaspăt;
- Doi căţei de usturoi;
- Sare şi piper;
- 2 1/2 ceşti de apă;
- Paste Fettuccine;
- Încearcă şi: File de somon cu paste şi zucchini
Mod de preparare:
Se taie toate legumele în cubuleţe. Se toarnă uleiul de măsline într-o tigaie mare şi se încălzeşte la temperatură medie. Se adaugă cotlete de miel şi se gătesc timp de aproximat şapte minute pe fiecare parte pănă ce acestea se ruumenesc uniform. După ce cotletul este rumenit se adaugă legumele. Mai întăi se adaugă ceapa, se găteşte aproximativ cinci minute. Se adaugă morcovul şi se continuă gătitul timp de 10 minute. După care se scot din tigaie cotletele de miel şi se adaugă ardeiul gras ce şi se căleşte timp de aproximativ cinci minute. Se daugă roşiile şi seminşele de chimen, se lasă pe foc timp de 10-15 minute. După ce roşiile s-au gătit se adaugă cartofii, jumătate din cantitatea de pătrunjel şi jumătate din cantitatea de busuioc. După ce cartofii s-au călit timp de cinci minute s adaugă apa, iar când aceasta începe să fiarbă se adaugă usturoiul. Se adaugă cotletele de miel, se pune capacul la tigaie şi se lasă să fiarbă timp de 30 de minute. În acest timp se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
- Încearcă şi: Supă de legume cu pui şi cremă de brânză
Pentru servire se pregătesc trei boluri în care se aşeză pastele. Se toarnă sosul cu legumele peste acestea, iar la final se aşează cotletul de miel. S asezonează cu verdeaţă şi se servesc imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.