Ardei copți la borcan, conservați pentru iarnă. O rețetă utilă tuturor gospodinelor
Publicat pe 27.07.2022 la 12:34 Actualizat pe 27.07.2022 la 12:34
Ardeii copți sunt un adevărat deliciu în această perioadă. Vara se coc ardei pe bandă rulantă și sunt geniali cu oțet. Dacă ești fanul ardeilor copți, trebuie să știi că îi poți conserva și pentru la iarnă. Nu este o rețetă deloc grea, iar la iarnă te vei bucura de niște ardei copți de-a dreptul delicioși.
- Ardei copți la borcan, conservați
- Rețeta perfectă pentru iarnă
Ardeiul copt se poate conserva pentru la iarnă. Vara, foarte multă lume obișnuiește să mănânce ardei copți cu oțet lângă diferite feluri de mâncare. Este cu adevărat delicios și poți să îi conservi și pentru la iarnă pentru a îi savura în perioada rece.
Ingrediente
3 kg ardei gras, roșu și galben
100 ml oțet
100 gr zahăr
300 ml de lichid (sucul de la ardei + apă)
1 lingură rasă de sare pentru murături, neiodată
2 linguri de ulei de floarea soarelui
1 linguriță cu boabe de piper negru
2-3 foi de dafin.
Mod de preparare
Mai întâi spală bine ardeii și șterge-i cu prosoape de hârtie. Așază ardeii într-o tavă de cuptor și pune-i la copt la 200 de grade, pentru 30-40 de minute. Când ardeii se coc pe prima parte, întoarce-i și lasă-i să se coacă și pe a doua parte. După coacere, presară sare peste ardei și acoperă-i cu o folie. Lasă-i așa 15-20 de minute să se înăbușe sub folie. Se vor curăța mult mai rapid. După ce ardeii s-au odihnit sub folie, curăță-i de coajă. Pune-i apoi într-o sită așezată deasupra unui bol. Lasă-i să se scurgă bine și folosește sucul lor pentru marinat ardeii la borcan.
Pentru saramură
Măsoară cantitatea de lichid scurs de la ardei și dacă nu este cantitate dublă față de cantitatea de oțet, mai adaugă apă rece. Pune o cratiță pe flacăra aragazului în care adaugi lichidul menționat mai sus, oțetul, uleiul, sarea, zahărul și condimentele. Fierbe acest amestec de ingrediente, până când sunt dizolvate sarea și zahărul. Amestecă pentru a ajuta dizolvarea acestora. Lasă saramura la temperat și ocupă-te de sterilizarea borcanelor. Umple borcanele sterilizate cu ardeii copți, adăugând în același borcan și ardei roșii și galbeni. Toarnă peste ardeii din borcane saramura fierbinte, trecută prin sită. Închide imediat borcanele cu capacele din dotare. Acoperă borcanele cu o pătură și lasă-le acolo până când se vor răci.