Cum se face coca pentru mucenici fierți muntenești. Rețetă simplă și rapidă pentru mucenici de casă
Publicat pe 08.03.2022 la 18:06 Actualizat pe 08.03.2022 la 18:06
Mucenicii se sărbătoresc în fiecare an pe 9 martie atunci când Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe cei 40 de Sfinţi Mucenici. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un desert tradițional delicios, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de mucenici muntenești fierți
- Iată cum să prepari cel mai delicios desert tradițional!
Gospodinele pregătesc în fiecare an, pe 9 martie cei mai delicioși "sfințișori", atunci când se sărbătoresc cei 40 de Mucenici. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu cel mai delicios desert tradițional, noi îți prezentăm cei mai simpli pași pe care trebuie să-i urmezi.
Rețetă simplă de cocă pentru mucenici fierți
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 200 ml apă
- 1/2 lingurita sare
Pentru fiert:
- 2-3 litri apă
- zahăr după gust
Pentru servit:
- 300 g nucă măcinată
- esenţă de rom
- coaja rasă a unei portocale
- coaja rasă a unei lămâi
- esenţă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- scorţişoară
Mod de preparare:
Amestecăm făina, apa și sarea și frământăm pentru a obține un aluat tare. Întindem aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Tăiem mucenicii cu aparatul special în formă de 8. Punem mucenicii tăiaţi pe hârtie, răsfiraţi și îi lăsăm să se usuce timp de o oră.
Pune pe foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahăr. Când apa începe sa fiarbă, dă focul mai mic și pune mucenicii cu grijă. Adaugăn mai apoi răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat si lasăm la fiert în jur de 20-25 de minute.
Trucuri pentru cei mai gustoși mucenici fierți muntenești
Există și câteva trucuri pentru a prepara cei mai delicioși mucenici muntenești. Atunci când îi preparați să nu adăugați scorțișoară în timpul fierberii deoarece rezultatul va deveni unul cleios.
Citește și: Prăjitură cu dovleac copt și nucă. Reteță simplă pentru un desert delicios