Ingredientul care nu trebuie să lipsească de la chiftele. Așa le faci pufoase și gustoase
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 03.02.2023 la 15:25
Actualizat pe 03.02.2023 la 15:25
Chifteluțele se numără printre cele mai consumate preparate de români. Acestea se pot mânca simplu, pot fi servite pe platouri alături de mai multe alimente, dar și împreună cu o garnitură. Pentru a le da o savoare specială, ai nevoie de un ingredient simplu, pe care îl găsești în orice bucătărie.
- Ingredientul care nu trebuie să lipsească de la chiftele
- Așa le faci pufoase și gustoase
Chiftelele nu lipsesc de pe mesele românilor și se consumă în mod frecvent. Pentru ca rețeta să fie delicioasă, multe gospodine trebuie să cunoască ingredientul care le face aromate. Nu este vorba de nimic special, ci despre un condiment care oferă o savoare aparte chiftelelor.
Condimentele sunt nelipsite din preparate fiindcă oferă un gust deosebit. Pentru chifteluțe se adaugă puțin cimbru care le va face să fie delicioase.
Ingrediente
- 750 g carne tocată de porc sau vită (sau amestecată)
- 1 ceapă medie tocată
- 2 ouă
- 2 felii de pâine, doar miez, înmuiate în apă și stoarse sau 2 linguri de pesmet
- 5 catei mari de usturoi
- 1 linguriță de piper negru
- 1 linguriță de boia
- 1 linguriță cimbru uscat
- ulei
Mod de preparare
Toată carnea se pune într-un castron mai mare, apoi se taie ceapă mărunt, se adaugă ouăle și cățeii de usturoi după ce au fost zdrobiți. Se condimentează carnea după gustul fiecăruia și compoziția se va frământa cu mâna. Poți să o guști din când în când pentru a vedea dacă mai e nevoie de alte ingrediente pe care să le adaugi. Spre final adaugă și miezul de pâine înmuiat în apă sau lapte.
Pâinea va ajuta ca chifteluțele să fie suculente și fragede după ce se vor prăji. Pentru a le forma, umezește palmele și ocupă-te de carne. Dacă vrei să le faci mai mari le poți aplatiza cu degetele, înainte de a le pune la prăjit. Pe foc se pune o tigaie în care se adaugă ulei și se lasă la încins câteva minute, apoi se adaugă și chiftelele.
Se țin la prăjit la foc mediu timp de patru minute pe fiecare parte. Când sunt gata se scot pe un șervețel curat și se lasă acolo înainte de a fi transferate pe o farfurie curată. Acest proces se face pentru ca uleiul să nu rămână pe șervețel. Chiftelțele pot fi consumate simple, dar și la o cină alături de un sos de roșii cu pătrunjel sau alături de o garnitură, precum cartofii.
CITEȘTE ȘI: Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi la frigider. Devine toxică după acest timp