Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 27.01.2023 la 10:55
Actualizat pe 27.01.2023 la 10:55
Chef Joseph Hadad le-a povestit fanilor săi despre unul dintre secretele sale. Ingredientul special se folosește în mai multe preparate, oferind o savoare delicioasă. Pe lângă gust, el ajută și la frăgezimea cărnii, dacă o vei ține la marinat înainte de a ajunge pe foc.
- Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea
- Secretul lui Joseph Hadad
Chef Joseph Hadad a împărtășit cu urmăritorii săi un secret din bucătărie care îl ajută să dea o savoare preparatelor și frăgezește carnea pentru un gust mult mai delicios.
Ingredientul secret folosit de chef Hadad
Alcoolul este foarte util în bucătărie, oferind o aromă diferită preparatelor. El se evaporă în timpul de gătire și nu aveți de ce să vă faceți probleme. Dacă le oferiți și copiilor, ar trebui să fiți atenți la cantitatea folosită, precum și la timpul în care mâncarea se ține pe foc.
Cu toate că alcoolul este folosit la în prepararea anumitor mâncăruri, trebuie să avem grijă la flambarea acestuia. Tehnica oferă o savoare și mai deosebită, dar este nevoie și de îndemânare. Lichidul se va turna dintr-un pahar, nu din sticlă, și trebuie să iei mai multe măsuri de precauție pentru a nu exista alte probleme.
Alcoolul frăgezește carnea
Pe lângă gustul pe care îl oferă, alcoolul ajută și la frăgezimea cărnii. Ea se lasă la marinat între 30 de minute și 4 ore, înainte de a fi gătită. Pentru un gust dulceag se poate adăuga rom, în timp ce pentru gustul afumat, whiskey-ul este perfect.
Dacă vrei să faci sos, alcoolul se adaugă în prima parte de gătire, pentru deglasarea tigăii. Vinul are o concentrație mai mică de alcool, iar, dacă ați desfăcut o sticlă și nu ați consumat-o, congelează băutura în cuburi de gheață pe care să le folosești ulterior.
”Acesta este esențială în marinarea cărnurilor. Așa că îl puteți folosi în procesul de frăgezire a cărnii, atât pentru gust, cât și pentru textură. Lăsați carnea între jumătate de oră și patru ore în marinadă înainte de a o găti și țineți cont de notele pe care băutura și le imprimă în produsul final. De exemplu, un whiskey va da o aromă ușor afumată, în vreme ce un rom va da dulceață cărnii.
Pentru sosuri, cel mai bun moment de a adăuga alcoolul este în prima parte, pentru deglasarea tigăii. După ce ați sotat legume și/sau carne, pe fundul tigăii rămân lipite bucățele pline de gust și grăsime. Acum este momentul să adăugați alcoolul, pentru a le desprinde și a le învălui în aromă.
Vinul are o concentrație mai mică de alcool, așa că va îngheța cu ușurință. Nu aruncați rămășițele dintr-o sticlă de vin deschisă, ci congelați-le în tava de cuburi de gheață sau chiar în punguțe, pentru a le folosi ulterior în sosuri, fără a mai fi nevoie să deschideți o nouă sticlă de vin pentru doar 50 ml. Nu alegeți băuturi de calitate inferioară pentru gătit, pentru că se va simți în mâncarea finală“, a scris chef-ul pe blogul său.