Un nou preparat face furori pe Internet! Clătita Pizza, ușor de gătit, fară multe ingrediente | FOTO

De Patrisia Brătan.
Publicat pe 06.08.2025 la 09:43
Actualizat pe 06.08.2025 la 11:35
Clătita Pizza este un preparat rapid și delicios care combină aluatul de clătite cu toppingurile clasice de pizza. Se prepară în câteva minute și este ideală pentru mic dejun, cină sau gustare. Rețeta a devenit rapid virală pe rețelele sociale!

Un nou preparat viral pe Internet
pexels
- Rețeta pentru Clătita Pizza
- Noul preparat care face furori pe Internet
O combinație între clătită și pizza a cucerit internetul și a stârnit pofta multora: clătita-pizza. Este o rețetă creativă, perfectă pentru momentele în care vrei ceva sățios, rapid și cu gust de pizza, dar fără să frămânți aluat.
Clătita Pizza: rețeta care face furori pe internet
Rețetă nouă, virală și extrem de gustoasă: Clătita Pizza a cucerit rețelele sociale prin combinația ingenioasă dintre aluatul subțire al clătitei și aromele clasice de pizza. Este o alegere perfectă pentru o cină rapidă, un mic dejun consistent sau un brunch de weekend.
Preparatul seamănă mult cu o prăjitură, dar baza este o clătită sărată, peste care se adaugă ingredientele tradiționale de pizza, apoi se va lăsa puțin la cuptor și se servește caldă.
Ingrediente și mod de preparare
Pentru a putea realiza Clătita Pizza la tine acasă, vei avea nevoie de:
Pentru clătită:
- 4 ouă;
- 100 ml lapte;
- 3 linguri făină;
- un praf de sare;
- două linguri de ulei (pentru prăjit).
Pentru pizza:
- sos de roșii (se poate pune sau nu, în funcție de preferințe);
- salam, cârnăciori, șuncă (după preferințe);
- ciuperci (opțional);
- ardei (opțional);
- măsline (opțional);
- cașcaval ras sau mozzarella.
Într-un bol se bate oul cu laptele, apoi se încorporează făina sarea și cele două linguri de ulei, după care se amestecă până obținem un aluat lichid, fără cocoloașe. După ce compoziția de clătită este gata, nici prea groasă, nici prea subțire, o adaugăm într-o tavă și o aranjăm uniform.
Ulterior, se adaugă sosul de roșii, salam, cârnăciori și șuncă, (în cazul în care le veți pune pe toate), ardeiul, măslinele, ciupercile și mozzarella. După ce aceste etape sunt finalizate, totul se aduaga la cuptor, la 180 de grade, timp de 20 de minute. După ce trec cele 20 de minute, Clătita Pizza este gata și se servește caldă.
Citește și: Cum faci cele mai bune chiftele de post cu vinete și ciuperci. Rețeta simplă, rapidă și gustoasă