Cum faci cele mai pufoase clătite marocane. O rețetă ușoară și rapidă

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 11.07.2025 la 17:41
Actualizat pe 11.07.2025 la 17:41
Clătitele marocane sunt un desert gustos și perfect pentru vară. Îți prezentăm o rețetă ușoară și rapidă, care te ajută să gătești clătite pufoase. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și câteva minute petrecute în bucătărie.

Clătitele marocane sunt desertul vedetă al verii. Sunt versatile, savuroase și se gătesc mai repede decât crezi. Rețeta este foarte ușoară.
Profimedia
- Cea mai delicioasă rețetă de clătite marocane
- Cum gătești preparatul favorit al verii
Dacă ești în căutarea unui desert savuros, care se gătește repede și diferit față de ceea ce ai mâncat până acum, clătitele marocane sunt alegerea ideală. Sunt diferite față de cele obișnuite, dar rețeta este la fel de rapidă.
Rețetă ușoară și rapidă de clătite marocane pufoase
Clătitele marocane se prăjesc pe o singură parte și sunt numite și baghrir. Acest desert este recunoscut la nivel mondial și beneficiază de o mare popularitate, mai ales vara.
Pot fi servite cu multe arome, creme sau siropuri care să le dea un plus de aromă. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare al rețetei.
Ingrediente
- 500 de grame de griș
- 150 ml apă
- 1 litru de lapte
- 40 de grame de drojdie
- 3 gălbenușuri
Mod de preparare
Se pregătește un bol adânc, în care se amestecă toate ingredientele. Amestecul trebuie să fie omogen, să aibă o consistență mai groasă decât a clătitelor obișnuite și să nu aibă cocoloașe.
Se lasă deoparte 30 de minute, apoi se încinge o tigaie cu puțin ulei și se ia câte un polonic de compoziție, care se adaugă în tigaie. Se prăjește clătita marocană pe o singură parte, până când apar bule deasupra.
Cu ce poți să le mănânci
După ce le-ai prăjit pe toate, clătitele marocane pot fi mâncate cu dulceață, ciocolată, zahăr sau cremă de vanilie. Dacă vrei să îl transformi într-un tortuleț, poți face acest lucru dacă le ungi cu crema de mascaporne și le așezi în mai multe straturi. Pe deasupra pot fi presărate siropuri sau toppinguri.