Cum să pregătești clătite cu cremă de vanilie. Ce să adaugi pentru a fi pufoase
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 12.02.2025 la 20:59
Actualizat pe 12.02.2025 la 20:59
Clătitele se pregătesc rapid, din doar câteva ingrediente. Una dintre rețetele clasice este cea cu cremă de vanilie, care este gata în doar câteva minute. La final se servește cu zahăr pudră și fructe.
![Cea mai simplă rețetă de clătite cu cremă de vanilie clatite](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F12%2F346684%2Fprofimedia0208699459.jpg&w=1200)
Cea mai simplă rețetă de clătite cu cremă de vanilie
Profimediaimages
- Cum să pregătești clătite cu cremă de vanilie
- Ce să adaugi pentru a fi pufoase
Atunci când pregătești clătite, este bine să scoți din timp toate ingredientele pentru a fi la temperatura camerei. Unul dintre secrete pentru a fi pufoase constă în adăugarea untului topit sau a laptelui integral. Pentru a ieși aerate, se poate adaugă și apa minerală.
Rețetă de clătite cu cremă de vanilie
Ingrediente:
Pentru clătite:
- 300 grame făină
- trei ouă
- 550 ml lapte
- esență de vanilie
- zahăr
- sare
- unt topit
- coajă rasă de lămâie
Pentru crema de vanilie:
- esență de vanilie
- frișcă lichidă
- 300 ml lapte
- amidon de porumb
Mod de preparare:
Pentru început, se bat ouăle cu zahărul. Se pune sarea și se amestecă bine din nou. Mai apoi, se toarnă laptele, se adaugă esența de vanilie și untul topit. Înainte de a se adaugă făina, se cerne și se pune treptat. Se amestecă continuu astfel încât să te asiguri că nu sunt cocoloașe.
Se lasă deoparte pentru un sfert de oră, timp în care se pregătește crema de vanilie. Se ia un bol în care se bat gălbenușurile cu zahărul. Se amestecă bine până când obții o cremă, se pune și amidonul și se amestecă din nou. Se toarnă lapte cald și se amestecă continuu, iar mai apoi se toarnă într-o cratiță și se pune pe foc până obții consistența dorită.
După ce amestecul s-a îngroșat, se ia de pe foc și se pune esența de vanilie, iar crema trebuie mai apoi lăsată să se răcească. Între timp se bate frișca lichidă, iar mai apoi se toarnă peste crema de vanilie.
Se pune o tigaie la încins în care se pune puțin unt și se toarnă un polonic și se distribuie uniform. Se lasă la gătit câte un minut, iar după ce sunt gata toate clătitele, se pune crema de vanilie și se împăturește sau se rulează. Se adaugă zahăr pudră și fructe opțional.
Citește și: Rețetă simplă și delicioasă de tartă cu brânză dulce și vișine. Desertul perfect pentru orice ocazie