Homepage » Monden » REŢETA ZILEI - MARŢI: Choco mint, un desert ca la Hell's Kitchen! E atât de delicios, că te lingi pe degete!

REŢETA ZILEI - MARŢI: Choco mint, un desert ca la Hell's Kitchen! E atât de delicios, că te lingi pe degete!

Publicat pe 10.03.2015 la 13:54 Actualizat pe 10.03.2015 la 14:15

Concurenta Florina Pop de la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” îţi dezvăluie secretul desertului choco mint. Să ştii că ai nevoie de puţine ingrediente şi reţeta nu este prea complicată.

Concurenta Florina Pop de la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” îţi dezvăluie secretul desertului choco mint. Să ştii că ai nevoie de puţine ingrediente şi reţeta nu este prea complicată.

Ca să prepari singur acasă dulcele choco mint, asigură-te mai întâi că ai în bucătărie ingredientele de mai jos.


Blatul: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri faină albă, 4 linguri cacao, esenţă vanilie, un praf sare, 1 plic praf de copt;

Sirop: 200 ml apă, 2 plicuri zahăr vanilat, 4 linguri zahăr;

Crema: 300 g ciocolată 67 % cacao, 650 g frişcă vegetală, concentrat de mentă 50g;

De asemena, mai aveţi nevoie de sos ciocolata lucios moale pentru glasat şi 8 fructe physalis şi frunza de mentă.

Mod de preparare:

Blat: se bat albuşurile cu praful de sare, se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile, cacaua, praful de copt, făina, esenţa vanilie. Se porneşte cuptorul în prealabil la 180 grade şi apoi se pregateşte tava. Se pune hârtia de copt şi se toarnă compoziţia. Se introduce în cuptor la 180 grade, 30 – 40 minute.

Crema: o parte din frişcă se aduce la punctul de fierbere şi se toarnă peste ciocolată, iar restul se bate uşor (moale), se adaugă şi concentratul de mentă.

Asamblare: se ia tava în V, se pune hârtie de copt, se toarnă primul strat de cremă, un strat de blat pe care îl însiropăm, apoi încă un strat de cremă, iar la final blat însiropat şi se dă la frigider, eventual câteva minute la congelator. După ce s-a întărit se scoate din formă şi se glaseză cu sosul de ciocolată şi se taie la dimensiunea dorită. Se ornează cu physalis. Se poate turna individual după acelaşi procedeu blat, cremă, blat, cremă, blat, se glasează cu sos şi se ornează cu mentă.

Dacă nu vrei să faci un desert şi preferi altceva, mai jos, ţi-am pregătit alte patru reţete.

Muşchi de vită cu sos de hribi şi morcovi caramelizaţi, salată de rucola şi dovlecei



Ingrediente:

Muschiulet de manzat – 500g

Hribi congelati – 500g

Morcovi cu frunze – 3 legaturi

O caserola de rucola

2 zuchinni

O legatura rozmarin

O legatura cimbru

O legatura patrunjel

O capatana usturoi

O lamaie

6-7 salote

10 rosii cherry

Smantana pentru gatit – 250 ml

Vin rosu – 400ml

Stock de vita - 400ml

2 tablete de ciocolata cu continut ridicat de cacao

Un pachet de unt

Ulei de masline – 200 ml

Otet de vin rosu – 100 ml

Sare, piper

Mod de preparare:

- Se taie frunzele morcovilor, lasand aproximativ 2 cm. Se curata si se taie jumatati pe lung. Se spala, se usuca si se pun in tava de cuptor pe folie de copt. Se stropesc cu ulei de masline, usturoi zdrobiti, frunse de cimbru si putin otet de vin rosu. Se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor 40 min la 180-200 grade.

- Hribii se soteaza in putin ulei de masline cu sare si piper pana se rumenesc putin, se adauga ceapa si usturoiul tocate fin, cateva crengute de cimbru si patrunjel si se mai soteaza pana se inmoaie ceapa. Se adauga smantana. Se asezoneaza.

- Se fasoneaza muschiul de manzat, se unge cu ulei de masline si se frige pe toate partile. Se baga la cuptor 5-10 min.

- Dovleceii se taie panglici subtiri, se toaca rosiile cubulete, se spala rucola, se usuca. Se prepara o vinegreta din ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.



Rulou de clatită cu somon şi liptaeur

Rreţeta pentru ruloul de clatită cu somon şi liptaeur a fost pregătită de Paul Madas, unul dintre concurenţii de la emisiunea “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”.

Ingrediente:

Faina 250

Apa minerala 300 ml

Ou 4 buc

Lapte 300 ml

Branza burduf 125 g

Branza de vaca 125

Smantana 100 g

Ulei 50 ml

Erba cipolina 1 legatura

File somon afumat 200 g

Chimen macinat 2 g

Boia iute 2 g

Sare 5 g

Piper alb 5 g

Marar o legatura

Ardei rosu 1 buc 100 g

Mod de preparare:

Din faina, lapte, oua sare, apa minerala se face o coca pentru clatite, trebuie sa iasa mai densa, se vede dupa ochi. Se pune tigaia la foc mediu, se unge tigaia cu putin ulei, dupa ce se incalzeste se adauga coca intr-un strat subtire, dupa ce s-a rumenit o intoarcem pe partea cealalta. Se ia din tigaie si se pune pe farfurie, repetand procesul pana cand e gata coca de clatite. Se pune in castron branza de burduf, cu branza de vaci, smantana, boia picanta si piper alb se mixeaza cu blanderul pana iese o crema. Dupa care se aduaga erba cipollina si mararul taiat marunt, se amesteca cu o spatula. Se intinde crema pe clatite, se adauga somonul, se infasoara tip rulou. Se portioneaza in 3, 4 bucati in functie de marimea clatitei. Se aseaza pe farurie si se ornamenteaza cu marar, erba cipolina si ardei rosu.


Rulou de biban cu orez sălbatic

Ruloul de biban cu orez sălbatic a fost făcut de Ciprian Feghius, unul dintre concurenţii de la emisiunea “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”.

Ingrediente:

1 biban de mare 3-400 g

4 inele calamari

faina tempura 100 g

sofran 1 plic

2 oua

unt 200 g

orez Panzani pentru salate 50g

apio 100 g

morcov 50 g

ardei rosu 50 g

germeni ceapa 10 g

sfecla rosie 1 buc

lamaie 1 buc

sare

piper

piper rosu

ulei masline

Mod de preparare:

Pentru acest preparat voi incepe prin a pregati atat ingredientele, cat si ustensilele necesare. Curat si filetez pestele, dupa care imi voi pregati legumele pentru a le sota si in acelasi timp voi mixa tempura impreuna cu sofranul. Intre timp voi pune orezul la fiert si ma voi apuca de facut sosul. Pentru rulorile de peste umplute cu legume am ales sa acompaniez cu un sos "olandez”, lungit cu lamaie, coaja de lamaie si albus de ou. Urmatorul meu pas va fi prepararea pestelui. Voi rula fileul de peste impreuna cu legumele sotate si ajutat de scobitoare il voi bloca si prepara in cuptor pentru cca 12-14 min la 170 de grade. Pasul urmator consta in preparearea inelelor de calamar si a orezului care, odata fiert, il voi raci, ca mai apoi sa fie tras la tigaie impreuna cu unt si ceapa verde. Voi folosi doua inele de calamar. Pentru un aport de culoare voi folosi sofran.

Frigărui de Saint Jacques, risotto de hribi şi sos de praz

Reţeta pentru frigărui de Saint Jacques, risotto de hribi şi sos de praz a fost realizată de Maria Crap, una dintre concurentele de la emisiunea “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”.

Ingrediente:

-10 Saint Jacques (calibru 10\20 de preferinta proaspete)

-100 g unt

-120 g orez pentru risotto

-1 ceapa

-50 g de hribi uscati sau proaspeti (dar nu congelati)

-50 g parmesan ras

-1 praz tanar

-smantana pentru gatit

Mod de preparare:

Se pun nucile de Saint Jacques pe un bat de frigaruie, eu folosesc 5 Saint Jacques de persoana, adica o frigaruie cu trei si una cu doua nuci Saint Jacques.

Risotto de hribi: incep prin a pune la inmuiat hribii in apa calduta, cel putin o jumatate de ora, apoi intr-o nuca de unt pun ceapa (taiata marunt) la calit, apoi prepar o supa de legume (din cateva legume, dupa preferinta). Dupace se caleste ceapa, adaug orezul de risotto si hribii bine spalati si storsi, apoi sting totul cu un pahar de vin alb sec, dupa ce orezul a absorbit vinul incep sa adaug cate putin din supa de legume, pana ce orezul este fiert complet, apoi sting focul si adaug parmezanul razuit. In tot acest timp, prepar sosul de praz, mai intai spal prazul, apoi il tai foarte fin si il pun la calit in unt, apoi adaug un pic de vin alb, iar cand scade adaug smantana lichida si gata. Inainte sa aranjez farfuria, prajesc frigaruile de Saint Jacques in foarte putin unt, pentru a-i da culoare, cam 2 minute pe fiecare parte, pana devin translucide, apoi incep montajul farfuriei.

D.D.

Citeşte şi:

REŢETA ZILEI - LUNI: Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie reţeta sa secretă pentru MUCENICI

În articolul
REŢETA ZILEI - MARŢI: Choco mint, un desert ca la Hell's Kitchen! E atât de delicios, că te lingi pe degete!
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Stiri interne • la 15:29
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
  • Mirel ar fi rămas fără familie
  • Cum l-au respins sora și mama lui
Star Magazin. Un fizionomist a analizat chipul lui Mirel, criminalul din Timișoara. Ce ascund trăsăturile lui: "Urechile, care sunt..." / VIDEO
Emisiuni TV • la 15:16
Star Magazin. Un fizionomist a analizat chipul lui Mirel, criminalul din Timișoara. Ce ascund trăsăturile lui: "Urechile, care sunt..." / VIDEO
  • Ce detalii ascunde crima de la Timișoara
  • Ce a descoperit fizionomistul pe chipul criminalului
Star Matinal. De ce nu se căsătorește Claudia Potec în 2024. Motivele pentru care nu își dorește să facă nunta: „Nu avem...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 15:02
Star Matinal. De ce nu se căsătorește Claudia Potec în 2024. Motivele pentru care nu își dorește să facă nunta: „Nu avem...” / VIDEO
  • Motivele pentru care nu se căsătorește Camelia Potec în 2024
  • Ce a dezvăluit
Primele declarații ale Alinei, mama fetițelor otrăvite de propriul tată în Spania. Nu a putut să vorbească despre tragedie până acum: ”l-au iubit...”
Stiri interne • la 14:54
Primele declarații ale Alinei, mama fetițelor otrăvite de propriul tată în Spania. Nu a putut să vorbească despre tragedie până acum: ”l-au iubit...”
  • Alina suferă cumplit după fiicele ei
  • Mama fetițelor otrăvite este devastată de durere
Anunț important pentru români! A fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie. Până la ce dată pot plăti românii facturi reduse
Stiri interne • la 14:39
Anunț important pentru români! A fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie. Până la ce dată pot plăti românii facturi reduse
  • A fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie
  • Până la ce dată mai pot plăti facturi reduse românii
Banc: „Eu sunt vegan second-hand”. Continuarea de va face să râzi cu lacrimi
Beauty & Lifestyle • la 14:20
Banc: „Eu sunt vegan second-hand”. Continuarea de va face să râzi cu lacrimi
  • Bancuri amuzante
  • Glume tari
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
recomandare pe observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
recomandare pe as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Romania TV
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Romania TV
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Rutele pe care CFR Călători introduce autobuze din cauza lucrărilor la liniile ferate
recomandare pe antena3.ro
Rutele pe care CFR Călători introduce autobuze din cauza lucrărilor la liniile ferate
"Lâna de aur”, cel mai luxos și scump material textil natural din lume. Prețul uriaș al hainelor realizate din acest fir valoros
recomandare pe antena3.ro
"Lâna de aur”, cel mai luxos și scump material textil natural din lume. Prețul uriaș al hainelor realizate din acest fir valoros
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare. Anunţ pentru 120.000 de români
recomandare pe antena3.ro
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare. Anunţ pentru 120.000 de români
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
recomandare pe playtech.ro
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
recomandare pe redactia.ro
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
Suma uriașă pusă pe masă de Antena 1 pentru a-și aduce vedetele înapoi. Dan Negru, Bendeac, Scarlătescu, Bontea și Dumitrescu, la un pas să se întoarcă
recomandare pe redactia.ro
Suma uriașă pusă pe masă de Antena 1 pentru a-și aduce vedetele înapoi. Dan Negru, Bendeac, Scarlătescu, Bontea și Dumitrescu, la un pas să se întoarcă
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
recomandare pe Ciao.ro
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
recomandare pe shtiu.ro
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
recomandare pe bzi.ro
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
recomandare pe bzi.ro
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
BNR face anunțul pentru românii cu credite în LEI!
recomandare pe dailybusiness.ro
BNR face anunțul pentru românii cu credite în LEI!
Din păcate, s-a confirmat! Peste 1 milion de români NU vor primi majorare la pensie!
recomandare pe dailybusiness.ro
Din păcate, s-a confirmat! Peste 1 milion de români NU vor primi majorare la pensie!
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
recomandare pe Jurnalul.ro
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
recomandare pe a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
Close