5 alimente aparent gustoase, dar, în realitate, extrem de nocive pentru sănătate
Publicat pe 28.10.2014 la 10:29 Actualizat pe 28.10.2014 la 10:56
Stilul de viaţă sănătos în care alimentaţia echilibrată şi exerciţiile fizice regulate sunt cheia către o stare de bine. Dar ce ne facem cu tentaţiile care sunt la tot pasul? Trebuie să avem grijă mai ales la câteva alimente care sunt aparent gustoase, dar de fapt sunt mai mult decât dăunătoare pentru organism.
Stilul de viaţă sănătos în care alimentaţia echilibrată şi exerciţiile fizice regulate sunt cheia către o stare de bine. Dar ce facem cu tentaţiile care sunt la tot pasul? Trebuie să avem grijă mai ales la câteva alimente care sunt aparent gustoase, dar, de fapt, sunt mai mult decât dăunătoare pentru organism.
Iată 5 alimente pe care majoritatea dintre noi le considerăm gustoase, dar care, în realitate, sunt foarte nocive pentru sănătate şi ar trebui să le eliminăm complet din dietă, conform site-ului care2.com.
- Floricele la microunde
Cu siguranţă că atunci când ne uităm la un film acasă cu prietenii, floricelele la microunde par a fi cea mai bună alegere. Acestea conţin o substanţă numită acid perfluorooctanic (APFO), care a fost asociată cu diverse forme de cancer şi infertilitate. Iar pe lângă acest aspect, trebuie să luăm în calcul conţinutul ridicat de grăsimi şi de sare. Varianta sănătoasă sunt floricele pregătite la ceaun, pentru că putem avea grijă cât ulei şi câtă sare adaugăm.
- Băuturile carbogazoase
Deja se ştie că acest timp de băuturi sunt "boală curată" după cum le mai supranumesc unii. Ele pot declanşa afecţiuni precum bolile cardiovasculare, cancer, depresie şi obezitate. Iar băuturile "light" nu sunt O soluţie.
- Chips-urile
Chiar dacă pare că au gust excelent, chips-urile sunt pline de sare şi grăsimi şi să nu mai vorbim de câte alte substanţe chimice pentru arome conţin. Astfel, acrylamida este o substaţă regăsită în acest tip de aliment care favorizează creşterea riscului apariţiei unor forme de cancer, dar şi a infertilităţii. Iar cartofii prăjiţi au şi ei efecte asemănătoare.
- Roşiile conservate
Chiar dacă sunt gustoase precum roşiile proaspete, nu sunt deloc recomandate, deoarece sunt supuse riscului contaminării cu bisfenol-A (BPA). Astfel această substanţă este asociată cu malformaţii congenital, boli cardiovasculare, obezitate, diabet, tulburări ale tiroidei şi chiar cancer. BPA-ul a fost interzis în confecţionarea recipientelor pentru bebeluşi şi copii mici. Într-o conservă de roşii pot ajunge 50mcg BPA, de aceea se recomandă cosumul de roşii proaspete sau roşiile îmbuteliate în recipiente de sticlă.
- Margarina
Poate nu ştiaţi, dar dacă nu ar avea coloranţi din belşug, margarina ar fi de culoare gri. O perioadă destul de lungă de timp a fost considerată chiar mai sănătoasă decât untul, pentru că este vegetală şi nu are colesterol. În realitate, margarina conţine o mulţime de grăsimi trans, care cresc colesterolul. Cel mai indicat este consumul de ulei de măsline.
Foto: Hepta
M.T.
Citeşte şi:
Pariu că nu ştiai asta? Ce se întâmplă dacă mănânci COJI de PORTOCALE
VIDEO "Laptele de aur" e băutura care te vindecă de orice boală! Învaţă cum să o prepari acasă