5 alimente care ţin colesterolul sub control. Acestea se găsesc cu siguranţă în bucătăria ta
Publicat pe 18.03.2018 la 19:30 Actualizat pe 18.03.2018 la 19:32
Prin definiţie, colesterolul este o grăsime naturală şi indispensabilă organismului. Ea este folosită la producerea unor hormoni, a vitaminei D şi a sărurilor biliare. Probleme cu această substanţă apar în momentului excesului în vasele de sânge.
Prin definiţie, colesterolul este o grăsime naturală şi indispensabilă organismului. Ea este folosită la producerea unor hormoni, a vitaminei D şi a sărurilor biliare. Probleme cu această substanţă apar în momentului excesului în vasele de sânge.
Fiecare parte a corpului uman are o anumită întrebuinţare şi un anumit scop pentru care el există. Printre substanţele care au o importanţă deosebită se află şi colesterolul. Problemele apar atunci când în sânge se gasesc mai mult de 200-240 mg/dl. În acel moment, corpul are de suferit.
Pentru a întâmpina problemele legate de surplusul de colesterol, vă prezentăm cinci alimente care pot ajuta orice persoană să ţină sub control starea de sănătate a corpului său.
Primul aliment prezentat sunt nucile. Acestea au în componenţa lor surse de fier şi zinc. Studiile în domeniu arată faptul că consumul zilnic a 30 g de nuci poate ajuta la scăderea cu 8-20% a colesterolului rău.
Un al doilea aliment este usturoiul. Acesta subţiază sângele şi împiedică formarea cheagurilo.Totodată, scade colesterolul sangvin şi tensiunea arterială.
Merele sunt şi ele extrem de eficiente. Binecunoscutul fruct are proprietatea de a combate constipaţia şi tonifică nervii şi muşchii. De asemenea, consumul de mere ajută la scăderea colesterolului şi la stabilizarea glicemiei.
Al patrulea aliment este avocado. Acesta trebuie consumat fara a adauga grăsimi, ci doar asezonat cu suc de lămâie, sare şi piper. Avocado este extrem de bogat în calorii şi nu este recomandat persoanelor care ţin cură de slăbire.
Ultimul aliment recomandat este fasolea. Cosumul acesteia duce la scaderea nivelul colesterolului. Mai mult decât atât, ea contribuie şi la menţinerea cantităţii de zahăr care reducere riscul de a dezvolta diabet, informează feellikecooking.ro.
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
A.O.