7 alimente pe care habar nu aveai că le poţi congela şi refolosi
Publicat pe 11.04.2016 la 18:25 Actualizat pe 12.04.2016 la 16:14
În fiecare an cheltuim o grămadă de bani pe mâncare, care ajunge, adesea, la coşul de gunoi. Dar ştiai că poţi congela 7 alimente, iar mai apoi să le foloseşti fără probleme?
În fiecare an cheltuim o grămadă de bani pe mâncare, care ajunge, adesea, la coşul de gunoi. Dar ştiai că poţi congela 7 alimente, iar mai apoi să le foloseşti fără probleme?
Multe alimente se strică dacă nu sunt folosite într-o anumită perioadă de timp şi de fiecare dată trebuie să le aruncăm, cheltuind astfel milioane pe mâncare. Potrivit mirror.co.uk, de acum poţi economisi urmând doar câteva sfaturi!
Iată 7 alimente pe care habar nu aveai că le poţi congela şi refolosi atunci când ai nevoie!
Vinul - poţi congela orice vin în recipiente pentru cuburi de geaţă şi mai apoi să le foloseşti la gătit;
Bananele - poţi congela bananele foarte coapte sau bananele în general cu sau fără coajă;
Nucile - congelează-le înainte ca uleiul să devină rânced;
Prăjiturile, pâinea sau alte alimente asemenea lor - Nu le lăsa să se întărească, bagă-le la refrigerat;
Brânza - depoziteaz-o într-o pungă şi bag-o la congelator: ia câte puţin din ea atunci când ai nevoie;
Laptele - cumpără la vrac, pune-l în recipiente mai mici şi foloseşte-l atunci când ai nevoie;
Ceapa - nu mai lăsa jumătate din ceapă să se strice în frigider. Toac-o şi congeleaz-o.
sursa foto: Hepta
A.P.