Accident TERIBIL în Piatra Craiului! Un bărbat a murit după ce a căzut de pe stânci!

Sursa Foto Arhiva

Un individ de 42 de ani din  Brăila a murit, sâmbătă, după ce a căzut de pe stânci, în Masivul Piatra Craiului, trupul său fiind lăsat peste noapte în munţi întrucât nu a putut fi recuperat, în timp ce un coleg al bărbatului a fost coborât în siguranţă de salvamontişti, în cursul nopţii.

Salvamontiştii din Zărneşti au fost alertaţi, sâmbătă, în jurul orei 14.00, despre faptul că în Masivul Piatra Craiului, zona Padina lui Călineţ, un bărbat a căzut şi a murit.

Potrivit şefului Salvamont Zărneşti, Ioan Pivodă, bărbatul, în vârstă de 42 de ani, din Brăila, era alpinist amator şi se afla la căţărat împreună cu un amic, însă deşi era echipat cu coardă, nu a folosit-o, iar la un moment dat s-a dezechilibrat şi căzut de pe stânci aproximativ 30 de metri. Bărbatul purta cască de protecţie, însă în cădere aceasta i s-a desprins, astfel că el s-a lovit puternic la cap. Colegul bărbatului a coborât în zona în care s-a prăbuşit acesta şi a încercat să îl salveze.

"El a sunat la 112 şi a cerut ajutorul salvamontiştilor şi a primit instrucţiuni de la SMURD pentru a-i acorda primul ajutor colegului lui. A încercat să-l salveze, l-a resuscitat aproape două ore, dar nu avea cum să-l salveze. A fost trimis şi un elicopter SMURD de la Târgu Mureş, care s-a învârtit deasupra muntelui, departe de zona indicată, iar după o vreme ne-au anunţat că ei se retrag pentru că nu mai au combustibil. Aveau şi troliu la ei, dar au spus că ei nu ştiu să-l folosească"
, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Pivodă.

Mai mulţi salvamontişti au pornit spre locul indicat, pentru a-l prelua pe celălalt bărbat, care nu era rănit, însă se afla într-o zonă extrem de periculoasă şi nemarcată.

"Am pornit după băiatul acela care a rămas în munţi pentru că trebuia neapărat să ajungem la el. Era un vânt tăios, foarte frig şi nu ar fi supravieţuit peste noapte. Am riscat foarte mult cu echipele noastre şi am fost supuşi unor acţiuni extreme, fiind o zonă foarte, foarte periculoasă. Am reuşit să ajungem la el şi să-l coborâm în siguranţă. La ora 2.00 noaptea abia am încheiat acţiunea", a spus şeful Salvamont Zărneşti.

Bărbatul mort a fost lăsat la locul accidentului pentru că nu a fost posibilă coborârea lui. Duminică, a fost formată o nouă echipă pentru a prelua trupul acestuia, operaţiunea fiind în desfăşurare în cursul după-amiezii.

T.S

Citeşte şi:
Nicoleta Baldovin, fata cu două facultăţi care a pierit în incendiul din clubul Colectiv: "Într-o secundă, viaţa se schimbă şi te trezeşti că planul e altul acum"
Alex Pascu, basistul trupei care a concertat în clubul groazei, ar putea fi transferat la o clinică din străinătate


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro