Acum se poate şi e super simplu! Aşa scapi de grăsimea de pe burtă
Publicat pe 23.07.2014 la 19:00 Actualizat pe 23.07.2014 la 19:50
Nu ştii cum să îţi mai ascunzi grăsimea de pe burtă? Ţi-ai luat un costum de baie absolut superb pentru a-l purta la o petrecere la piscina peste două săptămâni iar grasimea de pe burtă îţi pune piedici? Nu eşti sigură cum o să reuşiţi să dai jos surplusul de grăsime, cu scopul de a reuşi să încapi în costumul minunat de baie care te așteaptă în dulap? Priveşte aceste șapte obiceiuri care pot provoca grasimea de pe abdomen - și asigurară-te că vei face opusul, astfel încât să poţi forma și pierde aceste colectari inestetice cât mai repede posibil!
Nu ştii cum să îţi mai ascunzi grăsimea de pe burtă? Ţi-ai luat un costum de baie absolut superb pentru a-l purta la o petrecere la piscina peste două săptămâni iar grasimea de pe burtă îţi pune piedici? Nu eşti sigură cum o să reuşiţi să dai jos surplusul de grăsime, cu scopul de a reuşi să încapi în costumul minunat de baie care te așteaptă în dulap? Priveşte aceste șapte obiceiuri care pot provoca grasimea de pe abdomen - și asigurară-te că vei face opusul, astfel încât să poţi forma și pierde aceste colectari inestetice cât mai repede posibil!
-
Nu consuma băuturi carbogazoase în mod regulat
Nu poţi rezista o zi fără să dai pe gât o cutie sau două de suc acidulat? Dacă faci acest lucru, atunci cu siguranţă nu eşti blândă cu corpul tău. Conform cercetatorilor, consumul de una sau două cutii de suc determină zilnic talia ta să crească de cel puțin cinci ori mai repede decât cei care abia beau o cana de bautura achidulată în cursul unei săptămâni. Conceptul din spatele acestui fapt este că această cantitate mare de zahăr folosită în sucuri de regulă declanșează pofta de mâncare, astfel încât sfârșeşti prin a mânca mai mult decât trebuie în timpul meselor. Sucurile dietetice nu sunt mai bune decât soiurile obișnuite, deoarece acestea contin îndulcitori artificiali, care pot crește pofta de mâncare la fel de mult cum o face şi zahărul. Deci, dacă ai această dorință serioasă pentru o băutură satisfăcătoare, optează pentru piureuri sănătoase, sucurile de fructe proaspete sau un pahar de apă cu coajă de lamâie şi frunze de mentă. Astfel îi vei face corpului un bine și starea ta generală de sanatate o să fie una mai bună. E de preferat alegerea unei băuturi mult mai hrănitoare, care este, de asemenea, scăzută în conținutul de zahăr. De vreme ce sucul acidulat nu te face decât să te îngraşi, fără a stinge setea, de ce să te mai deranjezi să îl bei, nu?
-
Foloseşti o farfurie mai mare de fiecare dată când mănânci
Fie că este vorba o cină tip bufet sau doar o masă regulată la domiciliu, se acordă o atenție la dimensiunea farfurii pe care o utilizezi în timpul mesei. Într-un sondaj realizat în rândul persoanelor obeze, s-a descoperit că acești oameni preferă farfurii mai mari în locul celor mai mici sau mijlocii. Cu o farfurie de dimensiuni mai mari, ele au mai mult spațiu pentru hrana lor. Deci, cum poate cauza acest obicei grăsimea de pe abdomen? Simplu. Când ai un spațiu mai mare pentru a aduna mâncarea, ai tendinţa de a consuma mai mult decât corpul tău are nevoie, și asta duce la mai multă grasime stocattă în corpul tău. Pentru a evita această reacție în lanț, este de preferat să foloseşti farfurii mai mici şi să reziste tentaţiei de a mânca sau de a merge înapoi la vasul cu mâncare pentru câteva secunde atunci când ai avut deja destul.
-
Cina târziu în noapte
Deși este adevărat că corpul tău arde în mod natural unele grăsimi în timp ce dormi, s-ar putea să nu fie în măsură să facă fată eficient, atunci când te duci la culcare cu stomacul plin. În afară faptului că asta cauzează grăsimea de pe abdomen, consumul de alimente târziu și stomacul plin în timpul somnului creste riscul de a dezvolta reflux de acid și indigestie, deoarece gravitația nu mai este capabilă de a trage totul în burtica ta drept în jos. Pentru a preveni aceste situaţii, se ia în considerare consumul de mese mai mici pe timp de noapte și să nu te întinzi în pat pentru cel puțin trei ore după cină. Dacă este posibil, doar gustare precum fructele, în cazul în care simti un pic foame pe timp de noapte în loc să dai raiduri la frigider pentru deserturi dulci ce satisfac pofta.
-
Consumul de mâncare când eşti tristă, furioasă sau supărată
Te trezeşti mâncând atunci când mintea îţi zboară în altă parte, sau atunci când emoţiile tale ajung la limita superioară? Data viitoare când realizezi că faci acest lucru, încercă să ieşi acea stare înainte de a termina de mâncat un cheeseburger dublu cu cartofi. Mâncatul emoțional nu face nimic pentru a face sa te simti mai bine. Dacă există ceva ce te poate reţine de la acest obicei de a mânca ori de câte ori eşti supărată sau stresată, asta este grasimea de pe abdomen care devine din ce în ce mai hidos. Cel mai bun mod de a combate acest raspuns la stres este de a bea un pahar de apă, vorbind cu un prieten, sau de a ieşi la o plimbare relaxantă. Alege o activitate care nu implică mâncatul, astfel încât te vei putea menţine şi nu te vei încărca cu calorii emoţional.
-
Consumul scăzut de grăsime mai des
Unii oameni presupun că alimentele bogate în grăsimi și băuturi duce la depozitarea mai multor grasimi pe abdomen. Adevărul este, grăsimile mononesaturate nu sunt rele pentru tine. Dacă ceva poate face bine, acelea sunt alimentele ca avocado, uleiul de măsline și semințele care ajută la eliminarea grasimii de pe abdomen. Trebuie să te abţii de la prea multe alimente cu conținut scăzut de grăsime, deoarece producătorii adaugă zahăr de multe ori la aceste elemente. Și știi ce înseamnă asta - mai mult zahăr reţinut în organism, mai mari șansele de a stoca mai multa grasime pe abdomen.
-
Privarea de somn
În mod ideal, adultii ar trebui să aibă de la șapte la nouă ore de somn în fiecare noapte. Atunci când nu reușeşti să dormi suficient, nivelul de cortizol (hormonul stresului) crește și te face să tânjești după alimente dulci. Cu asta în minte, e mai greu pentru a scăpa de grasimea de pe abdomen, atunci când îţi păstrezi obiceiul de a nu obține suficient de somn în mod regulat. Pentru a menține nivelurile normale de cortizol, hormonul stresului, încercă cele mai bine să atingi orele recomandate de somn în fiecare noapte. În acest fel poţi echilibra nivelul de cortizol în timp ce crește producția de leptina, un tip de hormon care te ajută să controlezi apetitul.
-
Nu consumi necesarul de proteine pentru o dietă echilibrată
Ai privat organismul de alimente bogate în proteine? În general, adulţii sănătosi ar trebui să consume cel puțin 20 la 25 de grame de proteine la fiecare masă, cu toate că acest lucru depinde de nivelul de activitate și mărimea corpului. Bărbații, în special ar trebui să consume o cantitate suplimentară de 10 de grame de proteine la fiecare masă pentru a asigura o sănătate excelentă. Prin cresterea aportului de proteine, puteți echilibra nivelul de zahăr din sânge în timp ce veţi reduce nivelul de insulina pentru a promova un ritm metabolic mai rapid. Mai mult, proteinele ajuta la hormoni de control care cresc pofta de mancare, astfel încât să puteți rămâne subţiri în mod natural. Ca să îţi iei energia din mesele de zi cu zi, se ia în considerare consumul de alimente bogate in proteine, cum ar fi branza ricotta, crustaceele, curcanul, carnea de pui fara piele, somonul și ouăle. Acestea sunt cele mai bune optiuni din cauza conținutului scăzut de grăsimi şi nivelului ridicat de proteine - o combinație ideală pentru a da jos kilogramele şi pentru a te modela armonios.
Citeşte şi: