Al treilea gen a fost recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății: "Sexul nu se limitează la masculin sau feminin"
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 13.07.2022 la 19:28
Actualizat pe 13.07.2022 la 19:36
Potrivit site-ului oficial OMS, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut al treilea gen. Din declarația oficială de pe site-ul lor oficial reiese că vor fi actualizate liniile directoare privind integrarea diversității de gen și în noua ediție va fi recunoscut, în mod esențial cel de-al treilea sex.
- Al treilea gen a fost recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății
- „Sexul nu se limitează la masculin sau feminin”
Germania are deja "al treilea sex" pe certificatele de naștere. Guvernul german fost primul care a adoptat un text care legalizează un "al treilea sex" și a făcut din această ţară o deschizătoare de drumuri în Europa în recunoaşterea persoanelor intersexuale.
Al treilea gen a fost recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății
"OMS le actualizează în lumina noilor dovezi științifice și a progreselor conceptuale în domeniul genului, sănătății și dezvoltării", se arată în documentul oficial de pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății.
Se subliniază, de asemenea, "sexul nu se limitează la masculin sau feminin" și se va concentra pe "depășirea abordărilor binare ale sexului și sănătății pentru a recunoaște diversitatea de gen".
Organizația reamintește că prima ediție a ghidului a apărut în 2011 și oferă un cadru pentru eliminarea oricărei forme de discriminare în sistemul de sănătate.
Alte țări care au recunoscut "al treilea sex"
Așa cum spuneam și mai sus, Germania a fost prima țară care a legiferat al treilea sex, în contextul în care un număr din ce în ce mai mare de persoane nu se mai identifică folosind sexul masculin sau feminin.
Astfel, în loc de tradiționalele feminin și masculin, cei care nu se identifică cu aceși termeni pot introduce cuvântul „divers” în câmpul de sex din certificatul de naștere.
În anul 2013 a fost făcut cel mai important pas către această schimbare semnificativă. Atunci, nemții au decis că, în câmpul de sex din buletin sau pașaport, ai posibilitatea să nu treci nimic. În loc de masculin sau feminin, dacă nu te identifici cu clasificarea binară, există întodeauna alternative democratice la care să apelezi pentru a-ți promova principiile și valoriile.