Alertă în spitalele din Capitală! Ce se întâmplă la trei zile de la incendiul din clubul Colectiv!

Pacienţii aflaţi în spitalele din Bucureşti trec prin clipe de neimaginat. Fiecare dintre ei aşteaptă ca o minune să aibă loc şi să ajungă cât mai repede acasă. În tot acest timp, medicii fac tot ce le stă în putinţă, iar oamenii reacţionează imediat la fiecare cerinţă a cadrelor medicale. Pe internet circulă o listă care ar  curprinde necesităţile spitalelor din Capitală, iar numărul resurselor este dezamăgitor.

Au trecut trei zile de la evenimentul care a şocat o ţară întreagă. Numeroşi tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţii se luptă încă pe patul de spital, în urma incendiului devastator din clubul Colectiv. În timp ce medicii încearcă din răsputeri să salveze vieţi, numărul resurselor din spitale scade. Cel puţin asta rezultă dintr-o listă care circulă pe internet. În câteva dintre spitalele din Capitală, acolo unde se află supravieţuitorii incendiului, se pare că necesarul nu este acoperit, sau este pe cale de a se sfârşi. "La Spitalul Floreasca donaţiile de medicamente şi, eventual, bani pentru antibiotice care nu pot fi luate fără reţetă este preferabil să se facă mâine dimineaţă. Ne-au spus că sunt deocamdată cu necesarul acoperit, iar mâine dimineaţă vor putea prelua şi face formalităţile necesare. La Spitalul Militar tot ce ţine de hidratare sau alimente este bine primit, dar să sune cineva înainte.  La spitalul Sfântul Ioan este nevoie acum de următoarele: feşe de 10x10 cm şi de 10x20 cm. Comprese sterile sau nesterile de 40x40 cm, scutece sau cearceafuri absorbante.", sunt câteva dintre mesajele care circulă pe internet, la trei zile de la tragicul eveniment.

Cum s-a întâmplat totul?

Club Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula "The day we die". Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în capitală, la club Colectiv, situat în apropiere de Maternitatea Bucur. 30 de persoane au murit și alte 140 se luptă să supraviețuiască.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro