Alimentele care ne cresc imunitatea! Produsul vedetă recomandat de Mihaela Bilic
Publicat pe 28.03.2022 la 17:44 Actualizat pe 28.03.2022 la 17:44
Vreți să știți care sunt alimentele care ne cresc imunitatea? Ei bine, Mihaela Bilic, medic nutriționist, vă prezintă care este produsul vedetă care te ajută în dezvoltarea imunizării. Iată care sunt acestea!
- Care sunt alimentele care ne cresc imunitatea
- Produse recomandate de Mihaela Bilic
Mihaela Bilic este un renumit medic nutriționist, profesionistă în diete și sănătatea organismului. Aceasta ne prezintă top zece alimente care îți cresc imunitatea. Primul produs esențial pe care ar trebui să îl consumăm este salata orientală.
Se pare că salata orientală aduce patru ingrediente esențiale pentru sănătate: cartof, ceapă, ou și murături, cu efect pro și pre-biotic garantat.
Top 10 alimente care cresc imunitatea
1. Conserva de sardine în sos tomat. Acest produs este concentrat de omega 3, fier și calciu. Toate aceste vitamine se absorb eficient datorită acidității din roșii.
2. Pătrunjelul. Acest aliment are mai multă vitamina C decât citricele. Nu e de decor, ci se mănâncă la castron, în cantități majore.
3. Iaurtul și produsele lactate acide. Acestea conțin lactobacili, bifidobacterii, vitamina D, A și au toate mineralele.
4. Oul. El este cea mai banală sursă de proteine omega 3, vitamina A și D, plus multe alte minerale.
5. Ardeiul gras și morcovii. Conțin beta caroten și sunt precursori de vitamina A.
6. Ceapa și usturoiul. Sunt bogate în compuși cu sulf și au rol antibacterian și antiviral.
7. Bobul de cacao și cel de cafea. Aceste ingrediente conțin sute de substanțe antioxidante, cu efect tonic și de stimulare a organismului.
8. Cartofii, orezul și pastele făinoase. Sunt bune consumate reci, deoarece au efect pre-biotic, adică hrănesc bacteriile bune din intestin.
9. Ceaiul verde. Produsul conține o substanță capabilă să crească de cinci ori imunitatea organismului prin activarea limfocitelor, globulelor albe din sânge.
10. Nucile. Bogate în omega 3 și vitamina E.
Dieta pentru un sistem imunitar sănătos
Dieta pentru un sistem imunitar sănătos se bazează pe patru elemente, care vin din mâncarea de zi cu zi. Este recoamndat să consumăm pește măcar de două ori pe săptămână. Acizii grași omega 3 au efect antiinflamator și nu pot fi concentrați pe organism.
Vitaminele antioxidante care se opun ruginirii îmbolnăvirii și organismului sunt A, C și E. Este recomandat să mâncați legume, fructe, nuci și semințe. Mineralele precum zincul și seleniul sunt importante pentru anticorpi. Carbohidrații ajută hrănirea microbiotei.
Produsele pro și pre-biotice au grijă de microBIOTA intestinală, adică de bacteriile bune din intestin. PRObiotic înseamnă cu fermenți vii, adică toate produsele fermentate: iaurt, borș și murături. PRE-biotic înseamnă hrană necesară pentru coloniile de bacterii benefice din intestin, adică fibre și amidon rezistent din cereale, legume și fructe.
Mihaela Bilic ne spune că un stil de viață sănătos reduce riscul de boală și scade durata bolii. Un aport alimentar echilibrat și diversificat este esențial pentru integritatea și buna funcționare a sistemului imunitar. Însă niciun aliment, vitamină sau alt tip de substanță, nu poate oferi garanția unei protecții totale împotriva îmbolnăvirii.
Citește și: Slăbește 7 kilograme în doar două săptămâni. Este denumită “dieta îngerului”