Alimentul care ajută la reglarea glicemiei. Doza ta zilnică de sănătate
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 31.05.2022 la 21:13
Actualizat pe 31.05.2022 la 21:13
Nivelurile de zahăr din sânge reprezintă preocuparea principală pentru persoanele cu diabet. Nivelul ridicat de zahăr din sânge, cunoscut sub numele de hiperglicemie, apare atunci când glicemia unei persoane este de peste 180 de miligrame pe decilitru. Iată care este alimentul pe care să îl consumi pentru reglarea glicemiei!
- Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge pot fi periculoase
- Ce aliment să consumi pentru reglarea glicemiei
- Îl poți consuma în mai multe forme
Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge pot fi periculoase dacă nu sunt gestionate la timp. Cercetătorii au efectuat studii care arată că o dietă săracă în carbohidrați și bogată în proteine reduce nivelul zahărului din sânge.
Alimentul care ajută la reglarea glicemiei
Organismul descompune carbohidrații în zahăr pe care organismul îl folosește ca energie. Unii carbohidrați sunt necesari în dietă. Cu toate acestea, pentru persoanele cu diabet zaharat, consumul de prea mulți carbohidrați poate duce la creșterea glicemiei.
Cele două tipuri principale de carbohidrați — simpli și complecși — afectează în mod diferit nivelul zahărului din sânge. Carbohidrații simpli sunt alcătuiți în principal dintr-un singur fel de zahăr. Se găsesc în alimente, cum ar fi pâinea albă, pastele și bomboane.
Carbohidrații complecși sunt formați din trei sau mai multe zaharuri care sunt legate între ele. Alimentul care te poate ajuta la reglarea glicemiei este fasolea. Fasolea este o alternativă bună la carne datorită conținutului ridicat de proteine.
Spre deosebire de carne, fasolea nu are grăsimi saturate. Pe lângă faptul că este hrănitoare și fără grăsimi, fasolea este și versatilă, așadar poate fi gătită în mai multe moduri.
Citește și: Pandișpan fără zahăr pentru bebeluși sau diabetici. Cea mai simplă rețetă