Alimentul pe care îl consumi zilnic, fără să știi că distruge ficatul. Poate duce la ciroză
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 17.05.2022 la 20:17
Actualizat pe 17.05.2022 la 20:17
Îl consumăm zilnic, în diverse forme. În ceaiuri, cafea, sucuri, prăjituri, dar și alte alimente. Câteodată îl trecem cu vederea, însă este important să știm că ne afectează într-o măsură însemnată ficatul. Poate provoca boli extrem de grave, cum ar fi ciroza. Iată care este alimentul de care trebuie să te ferești!
- Alimentul de care trebuie să te ferești
- Nu te-ai gândit la asta până acum
- Ce spun specialiștii
Știm cu toții că prea mult zahăr este rău pentru sănătatea noastră, în general. Dar nu mulți oameni înțeleg impactul pe care zahărul îl are asupra ficatului. Prea mult zahăr poate provoca obezitate, iar obezitatea este un factor care contribuie la bolile hepatice.
Alimentul pe care îl consumi zilnic, fără să știi că distruge ficatul
De fiecare dată când consumăm un aliment care conține zahpr, corpul nostru îl descompune în glucoză. Corpul nostru folosește o parte din glucoză imediat, pentru energie, și economisește o parte din ea pentru mai târziu.
Orice exces de glucoză din sânge este transformat în celule adipoase. Ficatul este unul dintre locurile din corpul nostru care stochează acest exces de grăsime. De-a lungul timpului, celulele hepatice sunt înlocuite treptat cu celule adipoase, ceea ce duce la boli grave.
Când mâncăm zahăr, corpul nostru eliberează și substanțe chimice inflamatorii.Când ficatul este deteriorat, gras sau inflamat, nu poate funcționa la fel de eficient ca un ficat sănătos. Nu poate procesa toxinele.
Ce spun specialiștii despre consumul de zahăr
De asemenea, arde mai puțin excesul de grăsime și colesterol, ceea ce duce la și mai multe depozite de grăsime în ficat și creșterea în greutate.
Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Graz, Austria, și de la Universitatea din Zurich și de la Spitalul Universitar din Zurich, Elveția, au raportat recent cât este de periculos, de fapt, zahărul.
Multe dintre alimentele procesate pe care le consumăm conțin zaharuri adăugate. Aportul ridicat de zahăr a fost asociat cu numeroase probleme de sănătate, inclusiv diabetul de tip 2, obezitatea, bolile cardiovasculare și cancerul.