Aveţi grijă! Risc de avalanşe de gradul trei în masivele Bucegi și Făgăraș

Riscul de producere de avalanșe a crescut, vineri, la gradul trei "însemnat", la peste 1.800 de metri altitudine, în masivele Bucegi și Făgăraș (versanul nordic), potrivit agerpres.ro.

Meteorologii atrag atenția că sunt posibile "declanșări de avalanșe medii sau mari, pe pantele suficient de înclinate", la peste 1.800 de metri, în munții Bucegi și Făgăraș.

"În intervalul următor se va depune strat nou de zăpada proaspătă, care împreună cu cea ușoară existentă în prezent la suprafață, poate aluneca cu ușurință peste stratul vechi compactat. Astfel, declanșarea avalanșelor va fi posibilă chiar și în condițiile unei slabe supraîncărcări. Pe pantele suficient de înclinate sunt posibile și declanșări spontane de avalanșe medii sau chiar mari. De asemenea, zonele adăpostite, unde sunt prezente acumulări mai importante de zăpadă, reprezintă zone de risc; aici zăpada de la suprafață este ușor stabilizată, astfel încât la suprasarcini, aceasta se poate fisura și aluneca peste stratul mai vechi, ducând la declanșarea avalanșelor", se arată în Buletinul nivometeorologic remis vineri, AGERPRES.

Riscul însemnat de avalanșă se menține până sâmbătă seara, la ora 20,00.

Cel mai mare strat de zăpadă din zonele cu risc de avalanșă din masivele Bucegi și Făgăraș se înregistrează la Vârful Omu (1,2 metri) și la Bâlea Lac (82 centimetri).

A.B.

Foto: arhiva

Citeşte şi:

Dormi mult şi te trezeşti tot obosit? Iată care sunt cauzele acestei stări

VIDEO / Era un copil normal, dar a ajuns să aibă capul ca o minge de rugby! Fetiţa are o tumoare gravă

Eşti la menstruaţie? Aruncă-te în pat şi trage-ţi iubitul după tine! Cum te poate ajuta EL să treci peste DURERI


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro