Câtă pâine trebuie să mâncăm în fiecare zi. Mulţi facem această greşeală
Publicat pe 16.12.2015 la 12:44 Actualizat pe 16.12.2015 la 12:59
Când vine vorba de pâine, părerile nutriţioniştilor sunt împărţite. Unii spun că acest aliment este benefic oganismului, alţii că dăunează.
Când vine vorba de pâine, părerile nutriţioniştilor sunt împărţite. Unii spun că acest aliment este benefic oganismului, alţii că dăunează.
De fapt, glutenul, un component care se găseşte în pâine, este cel care crează dureri de stomac şi oboseală. Astfel, dacă toţi nu vrei să renunţi la ea, trebui să mănânci cu moderaţie.
La o dieta de 2000 de calorii pe zi, ar trebui să nu depășim 170 de grame de produse din grâu pe zi, conform webmd.com, citat de Realitatea.net.
Pâinea are, însă, şi benefiici pentru organism. Este vorba despre cea din făină integrala. Aceasta conţine mai multe vitamine, minerale şi fibre decât pâinea obişnuită.
Cu toate acestea, dacă vrei să slăbeşti, dar nu te poţi abţine de la a mânca pâine, ar trebui să optezi pentru cea prăjită şi să reduci numărul de felii consumate zilnic la doar două.
T.S