Câte ouă mâncăm de Paște ca să nu ne afecteze ficatul
Publicat pe 08.04.2018 la 15:00 Actualizat pe 08.04.2018 la 15:09
Pe masa de Paște sunt multe bunătăți, de la sarmale, cozonaci, salată de bouef, însă vedeta rămâne tot oul înroșit.
Pe masa de Paște sunt multe bunătăți, de la sarmale, cozonaci, salată de bouef, însă vedeta rămâne tot oul înroșit.
După o perioadă de post, respectiv cel mai lung post din an, este greșit să exagerăm cu alimentele pe care până acum nu am putut să le consumăm. Ouăle au colesterol și, consumate în cantități mari, ne pot dăuna ficatului. Cel mai mare organ din corp are funcții extrem de importante, între care cea de a transforma nutrienții în resurse de energie, astfel că trebuie să îl protejăm, scrie healthline.com.
Un singur ou conține 186 de miligrame de colesterol, ceea ce înseamnă 62 % din necesarul zilnic. Ouăle fierte pe care le mâncăm pe Paște cu poftă sunt delicioase, dar trebuie consumate cu prudență.
Astfel, specialiștii recomandă să mâncăm maxim două ouă în ziua de Paște, pentru ca ficatul nostru să nu aibă de suferit. De asemenea, în alte perioade ale anului, este indicat să consumăm mai ales albușul fiert, care este mai sărac în colesterol.
În 2018, de Paște, masa va fi plină de bunătăți și ne va fi greu să ne abținem să mâncăm mai mult decât trebuie. Cu toate acestea, ai grijă de sănătatea ta și consumă alimentele cu moderație.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.