Condimentul minune care te scapă de kilograme! Dieta cu boabe de muştar
Publicat pe 30.08.2014 la 16:20 Actualizat pe 30.08.2014 la 16:49
Boabele de muștar sunt o adevărată minune a naturii, dar de multe ori nu sunt folosite că atare, ci sub formă de pastă, adică sub formă de muștar clasic.
Boabele de muștar sunt o adevărată minune a naturii, dar de multe ori nu sunt folosite că atare, ci sub formă de pastă, adică sub formă de muștar clasic.
Boabele de muștar au un gust ușor picant, îți tăie poftă de mâncare și te determină să mănânci mai sănătos. Nutriționiștii susțin că multe condimente picante, printre care și boabele de muștar, te ajută să mănânci mai puține alimente grase și dulci și mai multe alimente sărace în calorii.
Cum ții dietă cu boabe de muștar
Dietă cu boabe de muștar nu are o perioadă determinată, astfel că o poți începe acum și o poți încheia atunci când consideri că ai slăbit cât ți-ai dorit. Oricât de puternice ar fi împotrivă depozitelor adipoase, boabele de muștar nu te pot ajută să slăbești dacă nu ai o alimentație sănătoasă și echilibrată.
Așadar, atât timp cât vrei să slăbești cu boabe de muștar, trebuie să renunți la alimentele cu un conținut ridicat de zahăr și grăsimi, precum și la alimentele care nu îți furnizează substanțe nutritive.
Deoarece sunt un condiment, boabele de muștar ar trebui adăugate cât mai des în mâncarea pe care o consumi. De exemplu, le poți adaugă în sandvișuri, salate, dressinguri pentru carnea de peste și cea de pui sau chiar în sosuri pentru legume.
Pentru efecte rapide, trebuie să pui 3 lingurițe de boabe de muștar într-un pahar cu apa și să bei amestecul înainte de fiecare masă principală.
Dacă nu îți plac boabele de muștar crude și zdrobite, le poți consumă și în alte moduri. De exemplu, le prăjești ușor în ulei încins. Boabele vor pocni la fel că floricelele de popcorn.
Boabele de muștar lăsate la înmuiat în apa sunt o altă metodă de a le pregăti pentru consum. Iar dacă vrei să-ți pregătești un muștar homemade senzațional pentru siluetă, ai nevoie de:
- 250 ml apa plată
- 150 ml suc de lămâie
- 250 g boabe de muștar
- miere
Boabele se adaugă în apa și sucul de lămâie și se lasă la înmuiat 12 ore, apoi tot amestecul se trece prin blender până când devine o pastă omogenă. Muștarul trebuie ținut în frigider.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: