Cotlet de porc cu mere caramelizate
Publicat pe 28.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 28.01.2018 la 17:42
Un preparat inedit ce are un gust dumnezeiesc de bun. Cotlet de porc cu mere caramelizate, o rețetă delicioasă ce se prepară într-un timp foarte scurt.
Un preparat inedit ce are un gust dumnezeiesc de bun. Cotlet de porc cu mere caramelizate, o rețetă delicioasă ce se prepară într-un timp foarte scurt.
INGREDIENTE:
- Patru bucăți de cotlet de porc;
- O linguriță de sare;
- ½ linguriță de piper;
- Trei linguri de unt;
- Două mere, tăiate în felii subțiri;
- O ceapă albă, tăiată subțire;
- Două lingurițe de zahăr brun;
- Două lingurițe de scorțișoară;
- 2/3 ceașcă de suc de mere;
- 1/3 cană de smântână;
- Încearcă și: Un preparat sănătos! File de somon cu linte
Mod de preparare:
Se asezonează cotletul de porc cu sare și piper, apoi se lasă deoparte. Într-o tigaie mare, la foc mediu, se topește untul. După ce acesta a ajuns la o temperatură optimă, se adaugă bucățile de carne și se gătesc, timp de aproximativ patru minute, pe fiecare parte, până ce se rumenesc. După ce carnea este gata, se scoate pe un platou de servire și se lasă deoparte.
- Încearcă și: Paste de dovlecei cu creveţi
În aceeași tigaie, se adaugă o lingură de unt și se topește la foc mediu. Apoi se adaugă feliile de măr și ceapa. Se gătesc timp de cinci minute până ce acestea se înmoaie. Se adaugă zahărul, scorțișoara, sucul de mere și smântâna. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect. Apoi se adaugă bucățile de carne și se gătesc, la foc mediu, timp de 4-5 minute, pe fiecare parte. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.