Credeai că îngraşă, dar e foarte SĂNĂTOS! Beneficiile neştiute ale parmezanului
Publicat pe 22.10.2014 la 14:18 Actualizat pe 22.10.2014 la 14:39
Calciul se află pe locul al patrulea în organism, după apă, grăsimi şi proteine. Este extrem de important, deoarece controlează impulsurile nervoase şi musculare, ritmul cardiac şi secreţia ori eliberarea de hormoni. Aşadar, este bine să incluzi în dietă alimente bogate în calciu.
Calciul se află pe locul al patrulea în organism, după apă, grăsimi şi proteine. Este extrem de important, deoarece controlează impulsurile nervoase şi musculare, ritmul cardiac şi secreţia ori eliberarea de hormoni. Aşadar, este bine să incluzi în dietă alimente bogate în calciu.
Unul dintre alimentele care, cu siguranţă, credeai că îngraşă şi pe care făceai tot posibilul să-l elimini din meniu este parmezanul. Acesta este chiar unul dintre produsele cele mai bogate în calciu, aşa că este chiar indicat să-l consum regulat. Totodată, parmezanul este uşor digerabil şi are un conţinut redus de colesterol. În plus, este şi bogat în retinol, riboflavina, tocoferol şi niacină şi are, pe lângă calciu, sodiu şi zinc. Cei care ţin dietă trebuie să ştie, totuşi, că 100 de grame de parmezan au 431 kcal, 28 de grame de grăsimi, 4 grame de carbohidraţi şi 28 de grame de proteine.
A.C.C.
Citeşte şi: