Cristina Spătar rămâne fără poşetuţele de firmă! Afacerile soţului ei ar putea deveni o amintire

În urmă cu un an, Alin Ionescu a fost arestat într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază şi securitate, în care prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de euro.

De atunci, afacerile lui Ionescu au intrat la apă, iar compania de pază se luptă în instanţă pentru supraviţuire. Societatea este în procedură de faliment şi reprezentanţii societăţii trebuie să depună în instanţă, până la finalul lunii noiembrie, raportul "asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia insolvenţei debitorului, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă". Mai grav, Shelter Security riscă suspendarea activităţi în condiţiile în care a fost sancţionată de către Direcţia de Ordine Publică a lGPR.


Soţul Cristinei Spătar, artista cunoscută pentru ţinutele sclipitoare şi poşetuţele de firmă, este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală de la finalul anului trecut. Potrivit procurorilor, "pentru a diminua impozitele şi taxele datorate bugetului de stat, în perioada 2009-2012, inculpatul Ionescu Alin, în calitate de asociat şi administrator al SC CP SHELTER SECURITY SRL a înregistrat în contabilitate achiziţii de bunuri/prestări de servicii fictive în valoare de 103.134.947 lei, plus TVA în cuantum de 22.468.307, executate de un număr de 9 societăţi".

Folosea oameni ai străzi şi toxicomani

Unii dintre partenerii de afaceri ai lui Alin Ionescu erau oameni ai străzii, care ar fi primit comision de la interpuşi pentru a-şi da datele de identitate la înfiinţarea de firme "fantomă", cu care Shelter Security încheia ulterior contracte de subantrepriză, în vederea oferirii de servicii de securitate. În referatul procurorilor sunt  detaliate mai multe cazuri de societăţi care derulau afaceri fictive cu Shelter Security. "Fiind audiată Marin Florica, aceasta arată că la data la care a preluat societatea era consumatoare de droguri şi nu desfăşurat niciun fel de activitate(...)" , spun procurorii.

Shelter a păzit sediul Gărzii Financiare

Pe lista celor care au beneficiat în ultimii ani de serviciile Shelter Security se numără foarte multe companii, dar şi instituţii publice. Culmea, una dintre acestea este şi Garda Financiară, actuala Direcţie Generală Antifraudă Fiscală, exact autoritatea care ar fi trebuit să stea cu ochii pe circuitele de evaziune fiscală. O altă societate este Loteria Română, cea care în perioada guvernării PDL a semnat două contracte de milioane de euro cu firma de pază. Alin Ionescu şi contabila societăţii au fost arestaţi la demararea anchetei.

Citeşte şi

EXCLUSIV! Divorţează! Nadia Comăneci este în lacrimi! Ce s-a întâmplat cu familia ei

Încă o lovitură pentru familia Paulei Iacob! Am aflat ce se va întâmpla cu bijuteriile avocatei


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro