Cum faci smântână acasă, în 3 minute! Delicios de rapid
Publicat pe 08.05.2015 la 19:53 Actualizat pe 08.05.2015 la 19:59
Această reţetă vă poate salva în momentele în care trebuie să folosiţi smântână la o mâncare, dar nu aveţi în casă. Se prepară uimitor de repede, iar rezultatul este neaşteptat de bun.
Această reţetă vă poate salva în momentele în care trebuie să folosiţi smântână la o mâncare, dar nu aveţi în casă. Se prepară uimitor de repede, iar rezultatul este neaşteptat de bun.
Această smântână este cu siguranţă mult mai sănătoasă decât aceea care se găseşte astăzi în comerţ, şi mult mai uşoară, deoarece conţine suc de lămâie.
Ingrediente:
- 100 ml de lapte
- 170 ml de ulei
- 3-4 picături de suc de lămâie
Preparare:
Laptele poate fi de vacă sau vegetal, dacă doriţi o smântână de post. Dacă nu vreţi să aibă gust la final de ulei, folosiţi unul de arahide. Scoateţi laptele şi lămâia din timp din frigider, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Deliciul acestei reţete este că se realizează într-un borcan, pentru a minimaliza timpul de preparare. Alegeţi aşadar un borcan de sticlă curat, puneţi laptele şi uleiul, conform lataifas.ro. Stoarceţi câteva picături de zeamă de lămâie şi nu uitaţi să puneţi puţină sare.
Mixaţi ingredientele din borcan la viteză mare, circa 3-4 minute sau până obţineţi o compoziţie asemănătoare unei smântâni. Se poate păstra la frigider maxim o săptămână.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: