Cutremur de 7,4 grade pe scara Richter în Papua Noua Guinee! S-a emis alertă de tsunami

Un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter s-a înregistrat în Papua Noua Guinee, conform ABC. Seismul a fost urmat de alte câteva replici, iar la scurt timp s-a emis alertă de tsunami în Oceanul Pacific.

Papua Noua Guinee este situată la joncţiunea a trei plăci tectonice şi este afectată frecvent de cutremure care uneori generează tsunami. Papua Noua Guinee este o țară insulară situată în vestul Oceanului Pacific, la nord de Australia și la est de Indonezia,. Împarte insula Noua Guinee cu provinciile Papua și Papua de Vest ale Indoneziei. Capitala este Port Moresby.

Pe data de 25 aprilie un alt cutremur devastator cu magnitudinea de 7,8 a avut loc în Nepal. A fost cel mai mare dezastru înregistrat în ţara respectivă în ultimii 80 de ani, soldat cu peste 7.000 de morţi şi pagube uriaşe.

Nici ţara noastră nu a scăpat de cutremure.  În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici.

Sursă foto Arhivă

Citeşte şi

Minunile continuă în Nepal! La opt zile de la seismul puternic, au fost găsite în viaţă trei persoane

VIDEO / Miracol! Un tânăr de 15 ani a fost salvat după ce a fost captiv 5 zile sub dărâmăturile din Nepal

E.V

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro