De azi, "serviciile" te pot localiza în orice clipă, cu ajutorul telefonului pe care îl porţi în buzunar!

În urmă cu puţin timp, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat "Legea Big Brother", potrivit căreia operatorii de telefonie mobilă sunt obligaţi să ofere autorităţilor datele de trafic, datele de identificare a echipamentului şi datele de localizare ale persoanelor care intră în vizorul "serviciilor".
Potrivit legii, la solicitarea judecătorilor, procurorilor, poliţiştilor sau a ofiţerilor serviciilor de informaţii, cu autorizarea prealabilă a unei instanţe, operatorii de telefonie mobilă sau cei care oferă servicii de Internet sunt obligaţi să pună la dispoziţia anchetatorilor, de îndată, dar nu mai târziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului şi datele de localizare. Aşa că, oricine intră în vizorul celor menţionaţi mai sus, va putea fi localizat imediat, iar telefonul din buzunar îi va fi cel mai mare duşman.
Din 2009 au fost promovate mai multe variante ale legii privind datele personale - aşa-numita Legea Big Brother-acestea fiind însă respinse de Curtea Constituţională pe motiv că încalcă drepturile şi libertăţile individului.
Citeste si:

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro