Dieta japoneză! Secretele longevităţii şi ale unei vieţi fără grăsime!
Publicat pe 08.05.2015 la 08:15 Actualizat pe 08.05.2015 la 08:10
V-aţi întrebat vreodată cum de japonezii sunt atât de sănătoşi şi trăiesc atât de mult? Mulţi cercetători susţin că este vorba de dieta lor.
V-aţi întrebat vreodată cum de japonezii sunt atât de sănătoşi şi trăiesc atât de mult? Mulţi cercetători susţin că este vorba de dieta lor.
Iata cateva ponturi pe care ati putea sa le folositi si voi.
1. Ingredientele pe care le gasim intr-o bucatarie japoneza sunt o serie de alimente de baza care insa constituie materia prima pentru alimentatia consistenta si zilnica. Acestea sunt: pestele, soia, orezul, fructele, ceaiul verde si legumele si verdeturile, atat cele ce cresc pe pamant cat si cele marine.
2. Japonezii se bucura de mese gatite in casa in fiecare zi. O masa traditionala poate fi alcatuita din peste grill, un bol de orez, salata de legume, supa miso, fructe pentru desert si ceai verde la final. Ca dovada, japonezii consuma aproape 10 procente din pestele pescuit in intreaga lume desi ca populatie abia daca ating 2 procente. Aceasta doza zilnica de acizi grasi Omega 3 poate fi o explicatie simpla pentru longevitatea si sanatatea lor.
3. Principala regula a dietei japoneze este cea de a consuma intotdeauna ceea ce se poate gasi proaspat, in functie de sezon. In supermarketurile japoneze nu numai ca vei gasi alimente proaspete ci, pe langa data de expirare acestea vor avea inscriptionata si data (inclusiv ora exacta) culegerii/ ambalarii.
Continuarea pe Lyla.ro
(D.A.)
FOTO: Hepta
Citeşte şi:
Slăbeşte 9 kilograme în 14 zile! Dieta care nu te îngraşă după ce o termini
Dietă la îndemâna ta! Cum slăbeşti cu păpădie!