Elevi obligaţi la şcoală să ucidă animale, în chinuri groaznice! Lecţii horror pentru elevii de clasa a II-a
Publicat pe 05.12.2017 la 23:59 Actualizat pe 05.12.2017 la 23:27
Elevii unei clase de a II-a au avut parte de o lecţie horror, care i-ar putea marca pentru tot restul vieţii.
Elevii unei clase de a II-a au avut parte de o lecţie horror, care i-ar putea marca pentru tot restul vieţii.
Copiii au fost instigaţi de autorii unui manual şcolar să ucidă, cu o cruzime de neimaginat, un animal nevinovat, pentru a afla, "live", ce se întâmplă atunci când o vietate nu are apă şi hrană. Sub un titlu pompos, "Experiment", elevii de clasa a II-a au fost puşi să introducă într-un borcan cu capacul perforat un şoarece, pe care să îl ţină sub observaţie câteva zile.
Autorii manualului – toţi membri ai familiei Pârâială - care au mai multe cărţi aprobate de comisia specializată a ministerului, au explicat că, "la început, şoricelul se comportă normal, este vioi, se mişcă în borcan, apoi, dacă nu primeşte apă şi hrană..." Răspunsul l-a completat un elev, care, cu mână tremurândă, a scris pe "caietul de lucru": "moare". Şi, pentru a demonstra, totuşi, că uciderea cu sadism a animalului a avut scop ştiinţific, autorul a inserat şi rubrica: "Ce am observat?" "Şoarecele are nevoie de apă şi hrană", a completat elevul.
Citeşte şi: Monica Gabor, subiect de Religie, alături de Iisus şi Maria Magdalena!
Psihologii sunt de părere că astfel de "experimente şcolare" pot transforma copii miloşi în adevăraţi criminali sadici şi că, de cele mai multe ori, de la cruzimea faţă de animale la cea faţă de oameni este un singur pas. Psihologul Andreas Hniatiuc declara, în urmă cu ceva timp, pentru animalzoo.ro, referitor la tinerii care maltratează animale: "Aceşti indivizi au experienţe anterioare legate de cruzime şi violenţă în raport cu animalele sau chiar cu oamenii, iar contextul actual nu reprezintă decât o oportunitate de a-şi exprimă dezechilibrele, fără a fi judecăţi sau sancţionaţi de către societate. (...) Astfel de comportamente violente se propagă mult mai uşor când sunt încurajate sau sunt considerate definitorii pentru un grup de persoane, influenţa maselor contribuind în mod semnificativ la accentuarea lor. (...) Din punct de vedere educaţional, astfel de modele au efecte psihologice ascunse asupra copiilor şi trebuie descurajate. În orice societate civilizată, astfel de acte de barbarism nu sunt tolerate, iar indivizii cu un astfel de comportament sunt sancţionaţi prompt. (...) Trebuie să facem distincţia între comportamentul unui animal care acţionează agresiv, când este înfometat sau îşi apără teritoriul, reacţionând instinctiv, şi un individ care ucide animalul în chinuri pentru a obţine propria satisfacţie".
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm şi pe pagina de facebook oficială: Spynews.ro! Avem şi Instagram!