Fasole cu broccoli şi seminţe de quinoa
Publicat pe 17.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 17.02.2018 la 10:32
Un preparat delicios ce se găteşte într-un timp foarte scurt. În mai puţin de 30 de min poţi obţine un prânz sănătos şi aromat.
Un preparat delicios ce se găteşte într-un timp foarte scurt. În mai puţin de 30 de min poţi obţine un prânz sănătos şi aromat.
- Încearcă și: Paste cu creveţi şi mix de legume
INGREDIENTE:
- O lingură de ulei de măsline;
- O ceapă, tocată mărunt;
- 200 de grame de broccolli;
- Trei căţei de usturoi;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 1/4 linguriţă de piper;
- 3/4 cană de seminţe de quinoa;
- 1 1/2 căni de supă de pui;
- 400 de grame de fasole, prefiartă;
- 1/4 cană de parmezan;
- 1/2 legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
Mod de preparare:
Într-o tigaie, se adaugă jumătate din cantitatea de ulei şi după ce acesta atinge o temperatură optimă se adaugă ceapa. Se căleşte timp de aproximativ două minute. Apoi se adaugă broccolli, usturoiul, sarea şi piperul. Se găteşte timp de aproximativ patru minute, după ce broccolli se înmoaie, se scot legumele pe un platou şi se lasă deoparte. Se adaugă uleiul rămas în tigaie, iar după ce acesta s-a încins se adaugă seminţele de quinoa. Se călesc timp de un minut, amestecând constant. Se adaugă supa de pui şi se lasă să fiarbă timp de 15 minute. Apoi se adaugă fasolea, broccolli şi usturoiul şi se mai ţine pe foc timp de cinci minute. La final, se asezonează cu parmezan şi pătrunjel proaspăt. Se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.