Paste cu creveţi şi mix de legume
Publicat pe 16.02.2018 la 10:11 Actualizat pe 16.02.2018 la 17:14
Pastele cu creveţi şi mix de legume, un preparat gustos şi sănătos ce se gătesc într-un timp foarte scurt. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine un prânz ce cu siguranţă este pe gustul tuturor
Pastele cu creveţi şi mix de legume, un preparat gustos şi sănătos ce se gătesc într-un timp foarte scurt. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine un prânz ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.
INGREDIENTE:
- 250 de grame de paste;
- 500 de grame de creveţi;
- Două linguri de ulei de măsline;
- O ceapă, tocată mărunt;
- Cinci căţei de usturoi;
- O linguriţă de fulgi de ardei;
- O linguriţă de sare;
- O linguriţă de piper;
- 500 de grame de legume congelate(mix de legume);
- 1/4 pahar de vin alb;
- Sucul şi coaja de la o lămâie;
- Trei linguri de parmezan;
- O legătură de pătrunjel;
Mod de preparare:
Într-o oală mare cu apă şi sare, se gătesc pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce acestea sunt gata, se clătesc sub un jet de apă rece şi se asezonează cu ulei de măsline, apoi se lasă deoparte.
- Încearcă şi: Un preparat ce se găteşte rapid! Spaghete Carbonara
Într-o tigaie medie, se daugă uleiul de măsline, iar după ce acesta a atins o temperatură optimă, se adaugă ceapa şi se căleşte, la foc mediu, timp de aproximativ trei minute. Se adaugă creveţii, usturoiul, fulgii de ardei, jumătate din cantitatea de piper şi jumătatea de cantitate de sare. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină şi se gătesc la foc mediu, timp de aproximativ patru minute, până ce creveţii capătă culoarea roz. După ce aceştia sunt gata, se scot pe un platou şi se lasă deoparte.
- Încearcă şi: Creveți cu verdețuri și varză de Bruxelles
În aceeaşi tigaie, se pune restul de ulei de măsline, se adaugă mix-ul de legume, piperul şi sarea. Se gătesc, la foc mediu, timp de aproximativ cinci minute, după care se adaugă vinul, creveţii, sucul şi coaja de lămâie şi se mai ţine pe foc aproximativ două minute. Se îndepărtează tigaia de pe aragaz, se adaugă pastele şi se amestecă până ce toate ingrediente se combină. La final, se asezonează cu parmezan şi pătrunjel proaspăt. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.