Un mic dejun sănătos şi gustos! Omletă cu spanac şi parmezan
Publicat pe 13.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 13.02.2018 la 18:02
O reţetă plină de savoare ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare. Omletă cu spanac şi parmezan, un mic dejun gustos şi sănătos ce se obţine într-un timp foarte scurt.
O reţetă plină de savoare ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare. Omletă cu spanac şi parmezan, un mic dejun gustos şi sănătos ce se obţine într-un timp foarte scurt.
INGREDIENTE:
- O lingură de ulei vegetal;
- O ceapă, tocată mărunt;
- Doi căţei de usturoi, tocaţi mărunt;
- 300 de grame de spanac;
- Cinci ouă;
- 100 de grame de brânză feta;
- 1/4 cană de parmezan ras;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 1/4 linguriţă de piper negru măcinat;
- 1/4 linguriţă de piper roşu;
- Încearcă şi: Piept de pui cu usturoi și sos de vin alb
- Încearcă şi: Supă cremă de broccoli şi conopidă
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzește cuptorul cuptorul la o temperatură de 170 de grade şi se tapetează cu ulei o tavă de copt rotuntă.
Într-o tigaie, se încălzeşte uleiul vegetal, iar după ce acesta a ajuns la o temperatură optimă, se adaugă usturoiul şi ceapa. Se călesc timp de aproxiamtiv 5 minute, amestecând ocazional. După ce acestea sunt gata, se transferă pe o farfurie şi se lasă deoparte.
- Încearcă şi: File de somon cu salsa de ananas
Într-un bol mare, se mixează ouăle, apoi se adaugă brânza, spanacul, sarea, piperul negru şi piperul roşu. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect. Amestecul obţinut se toarnă în tava de copt pregătită şi se introduce în cuptor. Se coace, timp de aproximativ 25-30 de minute. După ce omleta s-a rumenit, se scoate din cuptor şi se garniseşte cu parmezan ras. Se lasă să se răcească, timp de 10 minute, la temperatura camerei, înainte de servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.