Bună de te lingi pe degete! Tartă cu ciocolată şi sare de mare
Publicat pe 12.02.2018 la 09:39 Actualizat pe 12.02.2018 la 09:41
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert nemaipomenit de bun, această rețetă este soluția perfectă. Tartă cu ciocolată și sare de mare, un desert delicios ce cu siguranță e pe placul tuturor.
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un deșert nemaipomenit de bun, această reţetă este soluţia perfectă. Tarta cu ciocolată şi sare de mare, un desert delicios ce cu siguranţă e pe placul tuturor.
- Încearcă şi: Cheesecake cu ciocolată și migdale
INGREDIENTE:
-Pentru blat-
- Două căni de făină de migdale;
- 1/4 cană de pudră de cacao;
- 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos;
- Trei linguri de ulei de arţar;
- Pentru cremă-
- 1 1/2 ceşti de lapte de nucă de cocos;
- 500 de grame de ciocolată neagră, tocată mărunt;
- 1/4 linguriţă de sare fină;
- O linguriţă de extract de vanilie.
- 1/2 linguriţă de sare de mare (pentru topping);
- Încearcă şi: Un adevărat deliciu! Prăjitură „Mississippi”
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 170 de grade. Într-un castron mare, se combină făina de migdale, pudra de cacao, uleiul de nucă de cocos şi uleiul de arţar. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect şi se obţine o compoziţie omogenă, apoi se adaugă într-o tavă de copt rotundă. Se introduce la cuptor şi se coace, timp de aproximativ 15 minute. După ce blatul este gata, se transferă pe un suport metalic şi se lasă să se răcească, la temperatura camerei.
- Încearcă şi: Un desert irezistibil! Brioşe cu cireşe
- Încearcă şi: Mousse de ciocolată neagră şi avocado
Între timp se prepară crema de ciocolată. Într-o tigaie, se încălzeşte laptele de nucă de cocos, iar după ce acesta a fiert se toarnă într-un bol în care s-a pus ciocolata tăiată în bucăţi mici. Cu ajutorul unei palete de silicon, se amestecă, lent, până ce ciocolata se topeşte şi ingredientele se combină perfect. Apoi se adaugă extractul de vanilie şi 1/2 linguriţă de sare şi se amestecă până ce acestea se integrează în compoziţia de ciocolată. Se toarnă crema peste blatul răcit şi se întinde, în mod uniform. Se asezonează cu sare de mare şi se introduce la frigider timp de aproximativ două ore, înainte de servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.