Cheesecake cu ciocolată și migdale

+5 click pentru
galerie

Cheesecake cu ciocolată și migdale © https://www.gimmesomeoven.com

Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu cu un desert nemaipomenit de bun, această rețetă este soluția perfectă. Cheesecake de ciocolată și migdale, un preparat delicios ce cu siguranță este pe gustul tuturor.

INGREDIENTE:

- Două căni de migdale, mărunțite;
- Șase linguri de unt;
- 200 de grame de cremă de brânză;
- O cană de zahăr granulat;
- O ceașcă de iaurt;
- 1/4 cană de pudră de cacaco;
- Două lingurițe de extract de vanilie;
- O linguriță de extract de migdale;
- Trei ouă;

-Pentru cremă-

- 170 de grame de ciocolată neagră;
- 1/2 ceașcă de lapte;
- Două linguri de ulei de nucă de cocos;

-Pentru topping-

- 1/2 ceașcă de migdale;
- 1/2 ceașcă de chipsuri de ciocolată neagră;
- 1/2 ceașcă de fulgi de nucă de cocos;

Mod de preparare:

Pentru început, se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 160 de grade și se tapetează cu unt sau ulei de măsline o tavă de copt cu arc.

Într-un vas mare, se amestecă migdalele mărunțite cu untul topit până ce se obține un amestec omogen, apoi se întinde în mod uniform în partea inferioară a tăvii de copt.

Într-un bol mare, se pune crema de brânză și zahărul. Se mixează timp de aproximativ patru minute până ce se obține un amestec pufos. Apoi se adaugă iaurtul, pudra de cacao, extractul de vanilie și extractul de migdale. Se mixează până ce toate ingredientele se combină, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Aluatul obținut se așează peste blatul de migdale din tava cu arc. Se pune tava cu arc într-o tavă de copt mai mare și se introduce în cuptor. În tava mare se toarnă aproximativ trei cești de apă în așa fel încăt tava cu arc să fie acoperită pe jumătate. Se lasă în cuptor timp de aproximativ o oră și 15 minute.

Între timp se pregătește toppingul. Într-o cratiță se pune cicolata neagra, laptele și fulgii de nucă de cocos. Se gătește timp de aproximativ cinci minute până ce ciocolata se topește complet. Se îndepărtează de pe aragaz și se lasă să se răcească timp de cinci minute până ce crema se îngroașă. Apoi se  întinde în mod egal peste prăjitura scoasă din cuptor. După această etapă, în partea superioasă se presară din belșug migdale, chipsurile de ciocolată și fulgii de nucă de cocos. Se refrigerază timp de aproximativ 2-3 ore înainte de servire.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro