Un desert irezistibil! Brioşe cu cireşe
Publicat pe 21.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 22.01.2018 la 10:03
Dacă vrei să îi suprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, această reţetă este soluţia perfectă. Brioşele cu cireşe au un gust dumnezeiesc de bun şi cu siguranţă sunt pe gustul tuturor. Un preparat nemaipomenit de bun ce se prepară într-un timp foarte scurt.
Dacă vrei să îi suprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, această reţetă este soluţia perfectă. Brioşele cu cireşe au un gust dumnezeiesc de bun şi cu siguranţă sunt pe gustul tuturor. Un preparat nemaipomenit de bun ce se prepară într-un timp foarte scurt.
INGREDIENTE:
- 1/3 cană de unt;
- Patru albuşuri de ou;
- Două căni de făină;
- O linguriţă de praf de copt;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/2 bicarbonat de sodiu;
- 3/4 cană de lapte;
- 1/3 cană de suc de cireşe;
- 1 1/2 căni de zahăr;
- O linguriţă de extract vanilie;
- 1/2 linguriţă de esenţă de migdale
- Pentru topping -
- O ceaşcă de unt;
- Patru căni de zahăr pudră;
- Trei linguri de suc de cireşe;
- 1/2 esenţă de migdale;
- 50 de grame de cireşe;
- Încearcă şi: Cheesecake cu lămâie şi căpşuni
- Încearcă şi: Mousse de ciocolată neagră şi avocado
Mod de preparare:
Pentru început, se tapetează cu ajutorul unui spray de gătit şi hărtie de copt o tavă pentru brioşe şi se lasă deoparte. Într-un bol, se amestecă făina, praful de copt. Într-un castron separat, se amestecă untul şi sucul de cireşe. Se mixează până ce ingredientele se combină perfect. Apoi se adaugă zahărul, extractul de vanilie, esenţa de migdale şi albuşurile de ou. Se mixează, timp de 3-4 minute până ce toate ingredientele se combină perfect. Apoi se adaugă, treptat, amestecul de făină şi se mixează la viteză redusă până ce se obţine o compoziţie omogenă.
- Încearcă şi: Un desert fresh! Tartă cu afine și migdale
Amestecul obţinut se pune în formele de brioşe, aproximativ două treimi în fiecare cupă. Se introduc la cuptor şi se coc, timp de aproximativ 18 minute la o temperatură de 170 de grade. După ce brioşele sunt gata, se scot din cuptor şi se lasă să se răcească, timp de 20 de minute, la temperatura camerei.
- Încearcă şi: Un desert nemaipomenit de bun! Brioșe cu afine
Între timp, se pregăteşte toppingul de cireşe. În bolul unui robot de bucătărie, se pune untul şi zahărul. Se amestecă până ce se obţine un amestec pufos, apoi se adaugă treptat sucul de cireşe şi esenţa de migdale. Se mixează, la viteză medie, până ce compoziţia capătă consistenţă. După ce brioşele s-au răcit, se adaugă în mo uniform crema şi se decorează cu cireşe, apoi şi se depozitează într-un recipient etanş.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.