Un adevărat deliciu! Prăjitură „Mississippi”
Publicat pe 31.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 31.01.2018 la 10:05
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert special această reţetă este soluţia perfectă. Prăjitură „Mississippi”, un adevărat deliciu ce se obţine foarte uşor.
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert special această reţetă este soluţia perfectă. Prăjitură „Mississippi”, un adevărat deliciu ce se obţine foarte uşor.
- Înceracă şi: Un desert irezistibil! Brioşe cu cireşe
INGREDIENTE:
- Patru linguri de unt;
- 1/2 ceaşcă + o lingură de zahăr granulat;
- 1/4 ceaşcă + două linguri de pudră de cacao;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de extract de vanilie;
- Un ou;
- 1/4 cană de făină;
- 1/4 ceaşcă de chipsuri de ciocolată;
- O cană de mini bezele;
- Pentru glazură-
- Trei linguri de unt;
- Două linguri de pudră de cacao;
- 1/2 cană de zahăr pudră;
- O lingură de lapte;
- 1/2 linguriţă de extract de vanilie;
- Încearcă şi: Biscuiţi cu ciocolată şi caramel
- Încearcă şi: Biscuiţi cu ciocolată şi caramel
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 170 de grade şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi se lasă deoparte. Într-un castron, se combină untul, zahărul şi pudra de cacao. Se amestecă, iar apoi se introduce, timp de 30 de secunde, în cuptorul cu microunde, până ce untul se topeşte. Se adaugă sarea şi extractul de vanilie, iar apoi se adaugă oul. Se amestecă până ce toate ingrediente se combină. Se adaugă treptat făina şi se amestecă cu o lingură de lemn până ce se obţine un amestec omogen. La final, se adaugă chipsurile de ciocolată şi se amestecă până ce acestea se integrează în aluat. Se întinde aluatul obţinut în tava de copt şi se introduce în cuptor. Se coace timp de aproximativ 20-23 de minute. După ce prăjitura s-a copt, se scoate din cuptor şi deasupra se aşează, în mod uniform, mini bezelele. Se reintroduce tava în cuptor şi se mai găteşte timp de cinci minute până ce acestea se rumenesc.
- Încearcă şi: Tartă de ciocolată
Între timp, se pregăteşte glazura. Într-un bol mare, se combină untul cu pudra de cacao, zahărul pudră, laptele şi extractul de vanilie. Se mixează până ce toate ingredientele se combină perfect şi se obţine o compoziţie omogenă. După ce prăjitura a fost scoasă din cuptor, se adaugă crema, în mod uniform. Se lasă să se răcească timp de aproximativ 15 minute, înainte de servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.