Biscuiţi cu ciocolată şi caramel
Publicat pe 16.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 16.01.2018 la 10:17
Un desert ce se prepară ușor şi are un gust nemaipomenit de bun. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o reţetă delicioasă ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.
Un desert ce se prepară ușor şi are un gust nemaipomenit de bun. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o reţetă delicioasă ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.
- Încearcă şi: Cheesecake cu lămâie şi căpşuni
INGREDIENTE:
- 3/4 ceaşcă de unt;
- 3/4 ceaşcă de zahăr brun;
- 1/2 cană de zahăr granulat;
- Un ou;
- Două linguriţe de extract de vanilie;
- Două căni de făină;
- Două linguriţe de amidon de porumb;
- O linguriţă de praf de copt;
- 1/2 linguriţă de sare;
- O ceaşcă de chipsuri ciocolată neagră;
- O ceaşcă de chipsuri de caramel
- Încearcă şi: Tartă de ciocolată
- Încearcă şi: Mousse de ciocolată neagră şi avocado
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade. În vasul unul robot de bucătărie, se pune untul, zahărul granulat şi zahărul brun. Se mixează, la viteză medie, timp de două minute, până ce se obţine un amestec pufos. Apoi se adaugă oul şi extractul de vanilie şi se amestecă până ce toate acestea se combină perfect.
Într-un alt bol, se amestecă făina, praful de copt, amidonul de porumb şi sarea. Compoziţia obţinută se adaugă peste amestecul de unt împreună cu chipsurile de ciocolată şi caramel. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină şi se obţine un aluat omogen.
- Încearcă şi: Mini tarte cu merișoare și brânză Brie
- Încearcă şi: Un desert fresh! Tartă cu afine și migdale
Cu ajutorul unei linguri, se formează bile din aluatul obţinut, apoi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Înainte de coacere, se refrigerează timp de 10 minute. După această etapă, se introduce tava în cuptor şi se găteşte timp de aproximativ 10 minute. După ce biscuiţii s-au rumenet, se lasă să se răcească, la temperatura camerei, timp de aproximativ 10 minute. După care se transferă într-un container etanş unde se pot păstra timp de până la cinci zile.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.