Supă cremă de broccoli şi conopidă
Publicat pe 09.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 09.02.2018 la 10:28
Un preparat delicios şi sănătos. Supa cremă de broccoli şi conopidă, o reţetă pe gustul tuturor ce se prepară într-un timp foarte scurt.
Un preparat delicios şi sănătos. Supa cremă de broccoli şi conopidă, o reţetă pe gustul tuturor ce se prepară într-un timp foarte scurt.
- Încearcă şi: Creveți cu verdețuri și varză de Bruxelles
INGREDIENTE:
- O lingură de ulei de măsline;
- O ceapă albă, tocată mărunt;
- Patru căţei de usturoi;
- Opt căni de supă de legume;
- Un broccoli;
- O conopidă;
- 400 de grame de fasole albă, prefiartă;
- Două linguriţe de chimen;
- 1 1/2 linguriţe de sare;
- O linguriţă de fulgi de ardei roşu;
- 150 de grame de spanac;
- Două linguri de suc de lămâie;
- Două linguriţe de coajă de lămâie;
- Un avocado;
- 1/2 legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
- O linguriţă de seminţe de floarea soarelui;
- Încearcă şi: Piept de pui cu spanac şi lămâie
- Încearcă şi: File de somon cu salsa de ananas
Mod de preparare:
Într-o oală mare, se încălzeşte uleiul, la foc mediu, apoi se adaugă ceapa. Se căleşte timp de aproximativ cinci minute, amestecând ocazional. Apoi se adaugă usturoiul, se amestecă şi se căleşte timp de aproximativ 1-2 minute. Se adaugă supa de legume, conopida, bucăţile de broccoli, fasolea, chimenul, fulgii de ardei, o linguriţă de sare şi 1/2 linguriţă de piper. Se reduce căldura şi se lasă să fiarbă timp de aproximativ opt minute. Apoi se adaugă spanacul şi se lasă să fiarbă timp de două minute. După ce acesta a fiert, se mixează legumele până ce supa capătă consistenţă. Se adaugă coaja şi sucul de lămâie şi se mai ţine pe foc timp de aproximativ două minute. La final, se asezonează cu avocado, sare, piper şi seminţe de floarea soarelui. Se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.