FOTO / REȚETA ZILEI: Chifteluţe "stropite" cu pătrunjel. Simplu şi delicios
Publicat pe 15.03.2018 la 10:24 Actualizat pe 15.03.2018 la 10:47
Chiftelele sunt alegerea ideală pentru gospodinele care îşi doresc ceva simplu şi uşor de preparat.
Chiftelele sunt alegerea ideală pentru gospodinele care îşi doresc ceva simplu şi uşor de preparat.
Chiftelele reprezintă alegerea ideală în materie de deliciu culinar. Dacă vrei ca papilele tale gustative să "danseze" de fericire, atunci prepară chiftele "stropite" cu pătrunjel.
Ingrediente:
- 1/4 făină de migdale
- 1/2 linguri de praf de usturoi
- 1/2 linguriţe de oregano uscat
- 1 linguriţă de praf de ceapă
- 1 linguriţă de seminţe cu fenicul
- 1 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă de fulgi de ardei roşu
- 1/4 linguriţă de nucşoară măcinată
- 1 ou mare, bătut uşor
- 3 linguri de pătrunjel proaspăt mărunţit
- sos bazat pe o pastă de tomate
- 1 pui de dimensiune medie, tocat mărunt
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 400 de grade. Într-un castron mic, amestecaţi împreună făina de migdale, usturoiul, oregano, praful de ceapă, sarea, fulgii de ardei roşu şi nucşoara. Adăugaţi carnea, oul şi pătrunjelul. Combinaţi încet ingredientele până totul devine uniform. Dacă folosiți sosul cumpărat de magazin, încălziți-l în timp ce bucaţelele de carne se fierb. Serviți fierbinte cu fidea, legume şi sos.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.G.