Chiftele cu mozzarella şi sos de roşii
Publicat pe 14.10.2017 la 09:59 Actualizat pe 15.10.2017 la 09:55
Un preparat delicious ce se pregăteşte foarte uşor. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o masă gustoasă ce cu siguranţă este pe gustul tuturor. Chiftele cu mozzarella şi sos de roşii, o reţeta plină de savoare ce se potriveşte perfect pentru un pranz în familie.
Un preparat delicious ce se pregăteşte foarte uşor. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o masă gustoasă ce cu siguranţă este pe gustul tuturor. Chiftele cu mozzarella şi sos de roşii, o reţeta plină de savoare ce se potriveşte perfect pentru un pranz în familie.
- Încearcă şi: Un preparat simplu şi gustos! Kebab de pui
INGREDIENTE:
- 450 de grame de carne tocată de porc;
- 450 de grame de carne tocată de vită;
- O cană de pesmet;
- ½ cană de parmezan;
- 1 ½ linguriţe de sare;
- Două ouă;
- Un căţel de usturoi, tocat mărunt;
- ¼ ceaşcă de pătrunjel, tocat;
- Două linguri de ulei de măsline;
- ½ ceapă, toccata mărunt;
- ½ linguriţă de piper roşu;
- 700 de grame de roşii în bulion;
- Patru frunze de busuioc proaspăt;
- 200 de grame de brânză mozzarella;
- Încearcă şi: Tortellini cu creveţi şi roşii uscate
- Încearcă şi: Un prânz sănătos şi gustos! Supă de ciuperci
Mod de preparare:
Într-un castron mare se combină carnea de porc, carnea de vită, parmezanul, pesmetul, sarea, usturoiul şi pătrunjelul. Se frământă cu mâinile până ce toate ingredientele se combină perfect. Din amestecul obţinut se formează bile de aproximativ 5 centimetri.
Într-o tigaie se încălzeşte uleiul de masile, la foc mediu. Când acesta este încins se adaugă chiftelele. Se gătesc aproximativ 10 minute. Se scot pe o farfurie şi se lasă deoparte. În tigaie se adaugă ceapă şi piperul. Se călesc timp de aproximativ un minut. Apoi se adaugă roşiile şi busuiocul. Se lasă la fiert, amestecând frecvent, pan ace sosul prinde consistent. Se adaugă chiftelele şi se amestecă pentru că acestea să fie acoperite complet de sosul de roşii. Se adaugă mozzarella şi se mai ţine pe foc pan ace această se topeşte complet, aproximativ două minute. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.