Un preparat simplu şi gustos! Kebab de pui
Publicat pe 12.10.2017 la 08:55 Actualizat pe 12.10.2017 la 08:55
Dacă vrei să îţi impresionezi amicii cu un preparat gustos acestă reţetă de kebab este preparatul perfect. O reţetă plină de savoare ce se prepară rapid.
Dacă vrei să îţi impresionezi amicii cu un preparat gustos acestă reţetă de kebab este preparatul perfect. O reţetă plină de savoare ce se prepară rapid.
- Încearcă şi: Tortellini cu creveţi şi roşii uscate
INGREDIENTE:
- Un piept de pui, dezosat şi fără piele;
- Două linguri de ulei de măsline;
- Încearcă şi: Un prânz sănătos şi gustos! Supă de ciuperci
-Pentru marinadă-
- 1 1/2 linguri de ulei de măsline;
- 1 1/2 linguri de suc de lămâie;
- 1/2 ardei gras;
- 1/2 linguriţă de chimen;
- Doi căţei de usturoi;
- 1/4 linguriţă de sare;
- O lingură de pătrunjel tocat;
- Încearcă şi: Cotlet de porc cu roșii cherry
- Încearcă şi: Spaghete cu creveți și spanac
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui în 16 felii de dimensiunie egale. Într-un bol mare se amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, ardeiul, usturoiul şi condimentele. Se pune carnea în sosul obţinut şi se lasă la macerat timp de aproximativ 30 de minute. Apoi se montează bucăţile de pui pe ţepuşe metalice. Se încinge gratarul de aragaz sau de exterior şi se găteşte timp de aproximativ 8-10 minute, ungând periodic cu ulei de măsline bucăţile de carne. Se asezonează cu pătrunjel proaspăt şi se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.