ÎNTREBAREA ZILEI: Cum menții fructele de avocado proaspete mai multe zile?

Poți să menții fructele de avocado proaspete mai multe zile cu ajutorul uleiului de măsline, al sucului de lămâie și al cepei. © Sursa foto: pixabay.com

Da, nu mai e un secret pentru nimeni! Avocado face minuni pentru frumusețe, dar și pentru sănătate. Totuși, pulpa fructului de avocado devine maronie de îndată ce acesta e tăiat. Și asta, spun specialiștii, din cauza unei enzime care oxidează în contact cu aerul. 

Sunt câteva secrete care te ajută să menții un avocado proaspăt! Fie îi lași sâmburele în interior, îl stropești cu puțin suc de lămâie sau îl acoperi cu folie alimentară. Înainte de a aflat cu lux de amănunte, trebuie să știi că un avocado poate fi ținut la frigider, întreg, până la două săptămâni.

Dacă ai scobit un avocado pentru guacamole, lasă sâmburele în ce a mai rămas din el. Apoi pune restul de avocado într-o pungă de plastic etanșă (scoate aerul din ea cât de mult poți), iar sosul de guacamole într-un recipient etanș în frigider. 

3 modalități care te ajută să menții fructele de avocado proaspete mai multe zile:

Sucul de lămâie - inhibă oxidarea. Freacă jumătatea de avocado tăiată sau stropește puțin pe guacamole, spun specialiștii. 

Uleiul de măsline - “unge” în strat subțire jumătatea de avocado tăiată cu ulei de măsline. Astfel se crează o barieră naturală contra oxidării. Poți folosi acest truc și cu guacamole (cu ajutorul unei pensule de gătit), însă, să ai grijă că va da sosului o aromă și o textură mai uleioasă. 

Ceapa - pune câteva bucăți mari de ceapă pe fundul unui recipient. Pune avocado cu fața în jos pe ceapă, potrivit viataverdeviu.ro. Sau presară câteva bucățele de ceapă pe guacamole (și aruncă-le când trebuie să servești sosul). 

D.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro