Mâine se deschid cerurile şi se „leagă” farmecele! Superstiţiile sărbătorii Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică este sărbătorită în fiecare an la 21 noiembrie şi este o zi plină de magie. Conform tradiţiei populare, mâine se deschid cerurile, iar credincioşii pot înţelege limba animalelor.

Sărbătoarea de Ovidenie, aşa cum mai este numită, este asociată cu simbolurile luminii, cum ar fi: candela, lumânarea, focul şi soarele. Părinţii care îşi doresc reuşita copiilor lor, trebuie să aprindă o candelă, iar focul trebuie să ardă în cămin toată noaptea. Mai mult, tot acum se fac farmece şi descântece, se află ursita şi se fac previziuni meteorologice.

Aşa cum spune tradiţia populară, dacă Intrarea Maicii Domnului va fi înnorată, vor fi epidemii de-a lungul anului. Dacă va ninge pe 21 noiembrie, vom avea parte de o iarnă lungă şi grea. “Se crede că de Ovidenie se deschid cerurile şi că acum, cei cu sufletul curat pot înţelege graiul animalelor. Tot acum, e bine ca oamenii certati să-şi ceară iertare şi să se împace. Se mai spune că de Ovidenie, ologii s-ar putea vindeca”, au spus specialiştii în etnografie şi folclor de la Muzeul Dunării de Jos Călăraşi.

În această sărbătoare, ortodocşii vor merge la biserică, se vor ruga şi vor aduce jertfe: bucate de post, peşte şi lumânări pe care preoţii le sfinţesc. Cei care respectă această sărbătoare vor avea parte de sănătate, fericire şi împliniri, iar în anul următor vor avea belşug în casă.

Sărbătoarea a pornit de la faptul că Fecioara Maria a fost dusă de părinţii săi la templul evreiesc din Ierusalim pe când era doar o copilă, la vârsta de 3 ani, unde a trăit şi a slujit ca fecioară în templu până la logodna ei cu Sfântul Iosif. Fecioara Maria a petrecut astfel, 12 ani, până când acelaşi Arhanghel Gavriil, care l-a anunţat pe Ioachim că va avea un copil care se va umple de Duhul Sfânt, a vestit-o că-L va naste pe Iisus, Fiul Domnului. Ca să rămână nepătată în faţa lumii, Fecioara Maria părăsit templul şi s-a logodit cu Iosif, martorul fecioriei ei şi al miracolului divin al naşterii pruncului Iisus.

A.B.

Foto: Antena 1

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro