ANM a făcut anunţul oficial! Furtuna "Sabine" va mătura România

ANM a făcut anunţul oficial! Furtuna "Sabine" va mătura România © turdanews

 Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme severă, rafale de vânt şi căderi de zăpadă. De asemenea, specialiştii susţin că furtuna "Sabine" îşi va face prezenţa la noi în ţară! 

Meteorologii nu ne aduc veşti prea bune în ceea ce priveşte starea vremii din următoarele zile. Ninsorile îşi vor face din nou prezenţa, iar vântul va ajunge la rafale ce vor depăşi 90 de kilometri pe oră. Se vor intensifica ninsori viscolite în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş.

Vântul va sufla puternic, depăşind 55-65 kilometri pe oră şi izolat 70-80 kilometri pe oră. De asemenea, oamenii ar trebui să stea în perioada care vine mai mult în zone acoperite, deoarece, potrivit specialiştilor, furtuna Sabine, care a făcut ravagii în Germania, îşi va face simţită prezenţa şi la noi în ţară, aducând vânt, ploaie şi lapoviţă.

În zonele montane din Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava, Neamţ, Cluj şi Bihor se vor prezenta intensificări ale vântului, suflând cu o putere de peste 90-120 kilometri pe oră, iar temporar va ninge viscolit.

Rafele puternice ale vântului vor fi prezente şi pe restul teritoriului, depăşind 45-55 kilometri pe oră. Vor fi prezente precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar izolat îşi va face apariţia poleiul. Cantităţile de apă vor depăşi în sud-vestul României între 10-15 litri pe metru pătrat. Autorităţile trag un semnal de alarmă în ceea ce îi priveşte pe conducătorii auto care circulă cu viteză. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro