ANM, vești de ultimă oră despre iarnă! Ce fenomene extreme ne așteaptă în luna decembrie

ANM, vești de ultimă oră despre iarnă! Ce fenomene extreme ne așteaptă în luna decembrie © arhivă

ANM a făcut un anunț de ultimă cu privire la fenomenele meteo ce ne așteaptă în următoarea perioadă! Începutul lunii decembrie va fi unul extrem de blând pentru această perioadă, dar din a doua jumătate a lunii, fenomenele meteo vor fi cum nu se poate mai severe. 

Toată lumea așteaptă să vadă cum va fi această iarnă. Pentru că toamna a fost una extrem de blândă, cu temperaturi ce au depășit 20 de grade Celsius, meteorologii informează că iarna va fi una dusă la extreme. Prima parte a iernii, respectiv începutul lunii decembrie va fi marcată de frig, însă ninsorile nu își vor face simțită prezența. 

Cu toate acestea, meteorologii anunță că de la jumătatea lunii decembrie trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău din punct de vedere meteorologic. 

Ninsorile, viscolul și temperaturile coborâte sub pragul de îngheț ne vor da mari bătăi de cap, așa că nu trebuie să ne lipsească din garderobă hainele groase și...răbdarea!

Potrivit datelor ANM, iarna va intra în vigoare, în adevăratul sens al cuvântului, începând cu luna ianuarie, atunci când sunt așteptate zăpezi abundente, ger și viscol în toată țara. În zonele montane se vor înregistra temperaturi chiar și de -15, -20 de grade Celsius și un strat gros de zăpadă. 

De asemenea, în Oltenia va ninge abundent începând cu luna ianuarie a anului 2020 și la fel se va întâmpla și în nordul țării. Pe litoral, vremea va fi puțin mai blândă, anunță meteorologii. 

Specialiștii sunt de părere că iarna va fi una geroasă și va ține până în luna martie. Nu este exclus, de asemenea, să avem parte de ninsori și în luna aprilie a anului 2020. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro